Преди края на миналата седмица цената на Bitcoin не беше

...
Преди края на миналата седмица цената на Bitcoin не беше
Коментари Харесай

Bitcoin достигна рекордно висока цена

Преди края на предходната седмица цената на Bitcoin не беше минавала 3000 $, а в сряда мина 3500 $.

Още по тематиката
Криптовалутата покорява исторически върхове в последно време, а ползата към нея се усилва. Инвеститорите обаче би трябвало да бъдат деликатни, защото единствено за два дни цената претърпя внезапна промяна

Bitcoin продължава да покорява нови върхове - в сряда той се увеличи до 3515 $ и коства близо три пъти колкото една унция злато (1260 долара). Това бележи и различен връх – пазарната капитализация на биткойните в обращение мина 50 милиарда $. Общата стойност на всички типове криптовалути, измежду които е Ethereum, е повече от 118 млрд $.

Разделението

Според анализатори, скокът е плод на скорошното повтаряне на Bitcoin в Bitcoin Cash, нова криптовалута, която резервира блокчейна (историята на всички преводи) на истинският Bitcoin. По този метод потребителите на Bitcoin се озоваха с два капитала на една и съща стойност в две разнообразни валути.

След основаването си, цената на Bitcoin Cash доближи пик от 727 $. Седмица по-късно валутата записва спад от 62% до 274 $, което въпреки всичко я задържа в топ 5 на най-скъпите криптовалути.

Разделянето бе проведено от група заможни Bitcoin запалянковци, които смятаха, че с сходно разделяне и дребни модификации, биха могли да създадат новата валута по-привлекателна за " миньори ". Това са хората които употребяват личния си хардуер, с цел да оторизират преводи със съответната криптовалута, а като премия за това " копаене " те получават малко Bitcoin като комисионна. Тяхното присъединяване в криптовалутата е основно, тъй като колкото по-ангажирани са те, толкоз по-бързо минават транзакциите.

Към този миг обаче е доста по-печелившо да " копаеш " за истинският Bitcoin, в сравнение с за Bitcoin Cash. Новата валута е доста по-слабо интегрирана и мъчно използвана. Една от най-големите платформи за трейдване на Bitcoin, Coinbase, също разгласи, че няма да поддържа новата валута, което още веднъж подкопава напредъка й.

Пазарният анализатор, Матю Нютън споделя пред BBC, че " към този момент се вижда огромен брой хора които продават своя Bitcoin Cash, с цел да могат да си купят още Bitcoin. Съответно, колкото повече хора се изнасят от тази валута, толкоз повече цената пада и огромните вложители се плашат. "

" Нелегални " практики

Други считат, че скокът във цената на Bitcoin не се дължи на Bitcoin Cash, а на група вложители, които се назовават Spoofy. От Cointelegraph демонстрират, че техните дейности включват стартиране на оферта за покупка или продажба на биткойни, които постоянно доближават 60 млн. $, които притеглят дребни вложители към валутата. След това, тъкмо преди завършването на превода Spoofy приключват поръчката.

В трейдването с физически валути това е незаконно, защото се смята за операция, само че заради неналичието на централна регулация при криптовалутите, това е чест срещано. По този метод, хората с огромен капитал от Bitcoin могат да подвигат или смъкват цената както и когато пожелаят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР