Преди изслушването си в американския Конгрес изпълнителният директор на Facebook

...
Преди изслушването си в американския Конгрес изпълнителният директор на Facebook
Коментари Харесай

Зукърбърг обяви нова стъпка по отношение на политическия ефект на Facebook

Преди чуването си в американския Конгрес изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг за следващ " изрази страдание за непозволеното потребление на потребителски данни ".
" Не обърнахме задоволително внимание на нашата отговорност и това бе нашата огромна неточност. Това бе моя персонална неточност и скърбя за това. Аз сътворих Фейсбук, аз го ръководя, и аз персонално нося отговорност за това, което се случва тук ", споделя Зукърбърг. В собствен пост във Фейсбук той показва, че ще бъде основана " самостоятелна комисия ", която да оцени какъв е бил резултатът от трол акциите върху изборния развой в Съединени американски щати през 2016 година и демокрацията. В този панел ще има университетски учени и те ще изберат кой тъкмо да направи изследването, което ще бъде оповестено незабавно щом бъде приключено.

Припомняме, че огромният скандал по отношение на отбраната на персоналните данни във Фейсбук избухна през предишния месец, въпреки за Cambridge Analytica да се знаеше много по-рано. Британската аналитична компания е упрекната в потреблението информация от профилите на 50 милиона консуматори на Фейсбук, с цел да поддържа Доналд Тръмп в акцията му да стане президент на Съединени американски щати.
В първите дни от абсурда създателят на WikiLeaks - Джулиан Асандж, закри профила си във Фейсбук, а по-късно Илън Мъск затвори профилите на SpaceX и на Tesla. Вчера, 9 април, един от съоснователите на Apple - Стив Возняк, стори същото, с категорично пояснение, че го прави тъкмо поради отбраната на персонални данни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР