Преди и след - какво декларираха доскорошните първи в държавата?

...
Преди и след - какво декларираха доскорошните първи в държавата?
Коментари Харесай

С колко пари и имоти напускат властта Кирил Петков, Асен Василев и бившите министри

Преди и след - какво заявиха досегашните първи в страната? Информация за финансовото положение на политиците бяха оповестени през днешния ден от КПКОНПИ в декларациите за добито имущество.
Прочетете още
Кирил Петков

Петков заявява налични нови 80 000 лв., чийто генезис е показал - трудови приходи. Продължава да има посочените в миналата декларация влогове от 1 140 000 лв..

Асен Василев си потегля от властта, без да си е купил нищо

Бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев си потегля от властта, без да си е купил нищо, демонстрира декларацията му пред КПКОНПИ за добито имущество, получени приходи, дадени обезпечения и направените разноски по член 37 от ЗПКОНПИ през миналата календарна година от 01.01 - 31.12.2021 година

На влог Василев има 65 хиляди лева средства от заплати и други приходи в размер на 81,234 хиляди лева

Бившият вицепремиер е заявил и 54 кв. м. апартамент в София, само че платен през 2016 година за 58 572 лева с пари от заплати, излиза наяве още от декларацията му.

И Лорер без нови придобивки като министър

Бившият министър на нововъведенията Даниел Лорер не е заявил никакви нови придобивки и суми по времето на престоя си в държавното управление.

Семейството на Даниел Лорер и брачната половинка му Виолета стартира мандата на предходния кабинет като най-имотното. Двамата имат парцели за общо 801 888 лева, като шест от жилищата им са във Варна, пет от които са единствено на Виолета Лорер. Семейството има и 2/6 от магазин в морската столица, а в София имат по 3/8 от апартамент с повърхност 73 кв. м, добит посредством подаяние.

Лорер има и две вили във Варна - едната, с повърхност 916 кв. м, е купена за 58 хиляди лева, а втората, с повърхност 729 кв. м, е взета за 58,6 хиляди лева Притежават и по 1/6 от два имота в Кранево - единият е 10 хиляди квадрата, а другият - 15 хиляди В София съпрузите имат и два предварителни контракта за покупко-продажба. Имат и дялове от ниви в Бистрица край София и във Варвара край Царево.

В банка държаха общо 41 901 в лева, както и 112 279 евро в Белгия и Лихтенщайн. Министър Лорер е заявил и акции за над 19 хиляди лева, 0,5% от капиталов фонд и 51% във компанията “Лоза БГ”.

И преди, и след властта Сандов няма спестени пари

И преди, и след властта някогашният вицепремиер и министър на околната среда Борислав Сандов не е заявил никакви налични парични средства или банкови влогове.

Спестяванията на фамилията му са на влог на името на брачната половинка му Яна Сандова в размер на 73 647 лева - колкото бяха и преди 7 месеца.

На нейно име са и парцелите на фамилията - 98 кв. м апартамент в София и елементи от още два. Сандови разделят един общ автомобил “Форд Фиеста”, платен за 2 хиляди лева предходната година.

5000 лева спестявания има Корнелия Нинова

5 хиляди лева на влог има някогашният министър на стопанската система Корнелия Нинова, демонстрира годишната й данъчна декларация.

Още 54 704 лева на влог държи брачният партньор й Митко Нинов и още 5 хиляди в брой.

От други приходи Нинова е заявила и 17 431 лева Нови парцели и коли фамилията не е заявило.

Семейството на Гроздан Караджов получило подаяние за над 0,5 млн. лева

При някогашния вицепремиер Гроздан Караджов единствената разлика в имущественото положение спрямо декларацията, която е подавал при встъпването си в служба е, че брачната половинка му е получила паричната равноценност на апартамент, който й е дарен от щерка й от предходен брак. Сумата е 573 547 лева Това демонстрира декларацията, подадена от Гроздан Караджов на 12 май т.г.

Миналата година вицепремиерът и брачната половинка му Цецка Никифорова са придобили апартамент от 298 квадрата в Рим, като това беше разказано в предходната му декларация. Цената на придобиване е близо 2 млн. лева, като Караджов и брачната половинка му имат равни дялове в парцела, който съставлява апартамент, мазе и две паркоместа, проличава от първата имуществена декларация на вицепремиера.

Двамата имат и къща в регион „ Витоша “ с 1101 квадрата РЗП, която е добита от тях през 2010 година против 190 хиляди лева, както и още няколко парцела – апартамент в „ Лозенец “, къща в пазарджишкото село Виноградец. Двамата имат общо 5 автомобила, като последният е Mercedes EQC, добит през 2021 година против 150 хиляди лв..

Гроздан Караджов е един от дребното ръководещи, който е описал съответно в декларацията и всички притежания на брачната половинка си, даже такива, с които той няма нищо общо, да вземем за пример търговски заеми, които тя е теглила, а също и нейни дялови участия във компании, в които той няма присъединяване.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков има вложения за съвсем 700 хиляди лева

Той е вложил 595248 лева и 44375 евро в два нискорискови капиталови фонда за облигации. Парите са от заплати и спестявания. За м.г. от заплати той е получил 91457 лева, а от наеми - 4800 лева

В имотното му положение очевидно няма смяна, тъй като в тази част на декларацията Рашков не е попълнил нищо.

През предходната година като длъжностен министър той е заявил 19 парцела в София, Несебър и с. Антон. Всичките са добити през 2019 година по силата на сватбен контракт. Благодарение на него се е сдобил и с две коли. Държал е на влог 106 228 лева, има и кредитна карта с предел от 10 000 лева Рашков тогава е имал и инвестиции в капиталови и пенсионни фондове за близо 650 хиляди лева За една година те са се нараснали с над 30 000 лева

През февруари т.г. при встъпването си в служба в държавното управление на Кирил Петков Рашков е заявил 600 638 в капиталов фонд и 158 138 лева депозит.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР