Преди години Карлос Гон виждаше успеха в преследването на една

...
Преди години Карлос Гон виждаше успеха в преследването на една
Коментари Харесай

Тестваме първия хибриден и най-скъп модел на Dacia

Преди години Карлос Гон виждаше триумфа в преследването на една цел: Алиансът да стане №1 по продажби в международен мащаб. Тези времена от дълго време отминаха, към този момент никой не желае да разчита на размера за осъществяване на облага. Днес облагите идват от дизайн (за който не влагаш нищо) и богатото съоръжение.

Затова и през последните години става все по-ясна наклонността за препозициониране на марките. Когато този развой стартира Peugeot в средата на предишното десетилетие, аз гледах с подигравка към него. Днес французите продават моделите си за над 100 хиляди лв..

По този път потегли и Skoda, която бе една от последните марки на пазара, предлагайки доста качествени коли на налични модели. Качеството продължава да е налице, само че цените при чешкия производител летят стремително нагоре. Така последният мохикан, който продължава неизмерно да следва философията си, е Dacia. Вероятно ще има играчи, които ще се опарят от устрема си да продават все по-скъпи артикули в Европа, тъй като китайците настъпват и няма да остават отворилата се ниша незапълнена.

Но това не важи за Dacia, даже в противен случай, навлизането на по-евтини китайски модели може да е в нейна изгода, тъй като недоверието към източното качество към момента е високо. Докато Dacia е потвърдила неведнъж, че не прави компромис с качеството на своите артикули, които идват на несравнимо по-ниска цена по отношение на съперниците.

Компанията продължава да заобикаля предлагането на скъпи екстри и електронни помощници, с цел да държи цените си в рационални граници. Е, електрификацията е сигурна като едно неизбежно събитие в човешкия живот. И повода за това е условието за равнищата на нездравословните излъчвания СО2 на моделната гама на всеки производител, поради което към този момент имаме и първата хибридна Dacia.

Тя, разумно, е и най-скъпият модел в гамата на марката, въпреки че в нея попада и напълно електрическият Spring. И защото ми е ясно, че мненията към този момент стартират и не са в интерес на Dacia, ще уточня въпроса с цените още в този момент, с цел да няма комплициране.

Да, Jogger Hybrid 140 е най-скъпата Dacia. С 10 лева под психическата граница от 50 000 лв., повече и от Spring, повече и от наточен Duster. Но да подсещам ли, че този автомобил е 7-местен? Ще го направя, с цел да е ясно, че по българското законодателство това значи, че фирмената кола употребява 20% данъчен заем.

Ще посочи още два обстоятелството, разсъжденията по тематиката оставям на вас. Opel Corsa 1,2 PureTech със 130 к.с. (8АТ) коства 47 500 лева с Данък добавена стойност в осъществяване GS Line (най-скъпата модификация). Поглеждам ценовата листа на Ford и откривам S-Max 2,5 FHEV със 190 к.с., 7-местна настройка. Цената му започва от 75 700 и стига 92 000 лева

В формалния преспакет за модела се споделя, че Jogger смесва „ практичността на комби с простора на MPV и дизайна на SUV ”. Интересното в тази ситуация е, че действителността съответствува с този откъс, тъй като нормално фирмите обичат да украсяват с красиви и завъртени изречения своите коли, само че не и тук. Стилистиката начело е позната от Sandero, дължината е по-голяма от тази на Nissan Qashqai и има седем места. Най-характерният дизайнерски детайл е страничната линия. Задвижването е предно, само че с 200 мм потен луфт и защитните детайли начело и в профил, Jogger качва и най-високия бордюр в столичния „ Борово ”, не се плаши и от несръчни маневри на по-добрата половина от човечеството на паркинг в МОЛ.

В интериора се предлага единствено най-необходимото, няма непотребни екстри, които да „ товарят ” цената. Все отново върху арматурното табло има текстилна лента, разпростряла се по цялата дължина на арматурното табло. Същите текстилни елементи участват върху централния подлакътник и подлакътниците на предните порти, шевовете на тапицерията са контрастни.

Целия материал за хибридната Dacia Jogger може да прочетете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР