Преди година България се молеше за избори. Сега последното, от

...
Коментари Харесай

Подкаст: Избори след избори / Година след въстанието

Преди година България се молеше за избори. Сега последното, от което някой би могъл да се оплаче, е неналичието на избори. През ноември ще се състоят и президентски, и трети следващи парламентарни - след тези през април и юли. Доколко ще има разбърквания, по-големи от плюс или минус няколко депутатски места за обособените, е отворен въпрос. Неговият отговор зависи и от това дали ще има нови обединения в конкуренцията - и по-конкретно такава на двамата най-популярни служебни министри, Кирил Петков и Асен Василев. Ако се стигне до такава, макар късото време партията би могла да открадне поддръжка от съвсем всички представители в настоящия парламент.

Тазседмичният брой на подкаста " Гласът на Капитал " с водещ Йоан Запрянов е разграничен на две елементи. Първата се занимава с сегашното и бъдещето, а втората - с разглеждане на близкото минало в ретроспекция. Гости в първата част са политическият редактор Румяна Червенкова и журналистът Веселин Нанов, а тематиката е смисълът от трети следващи избори, симбиозата с президентските и опциите за структурна смяна в Народното събрание след тях.

Гост във втората част е Арман Бабикян - част от " Отровното трио " и един от уредниците на митинга " Велико национално въстание ", който навърши една година на 2 септември. Понастоящем Бабикян е депутат от " Изправи се.БГ! Ние идваме ", едно от най-хубавите доказателства по какъв начин митингът съумя, като отстрани Бойко Борисов като министър председател и даде посланичество на хората от площада. От друга страна обаче, Бабикян гостува точно на прага на трети следващи избори - развиване, от което той не е удовлетворен. Оценката му на обстановката е комплицирана и нюансирана.
Арман Бабикян Фотограф: Надежда Чипева
Всичко това можете да чуете в детайлности в аудиофайла:
Your browser does not support the audio element.
" Гласът на Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР