Преди едни хора казваха, че няма да има газ. Сега

...
Преди едни хора казваха, че няма да има газ. Сега
Коментари Харесай

Радан Кънев: Една част от политиците ни се държат като висши бозайници, а други като едноклетъчни

Преди едни хора споделяха, че няма да има газ. Сега същите хора споделят, че газът, от “Газпром ” е на ниска цена. 

 

Газът от “Газпром ”, преди компанията да спре доставките. Този газ през 2021 година нарастна 10 пъти с 1000 %. Заради войната цената на газа се повиши неведнъж. Евтиният газ от Русия нарастна и по-късно те стопираха доставките. 

България не е налагала ембарго на съветския газ.

 

Когато публични лица и бизнеса пазят насрещната страна в подобен тежък спор, споделят, че ние сме спрели да купуваме газ от “Газпром ”. Това споделя ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи. И по-късно двама български министри - на защитата и енергетиката споделят, че ще загубим арбитража. Вместо да се защитим, споделят, че ще загубим арбитража. Ние платихме милярд, тъй като загубихме арбитраж за АЕЦ “Белене ”.

 

Ще се подписва ли анекс към контракта с “Газпром ”? Попитайте хората, които лъжат, че Европейски Съюз заплаща в рубли. Нека да покажат един ред за това нещо. Европейска комисия сподели, че заплащането в рубли е нарушаване на глобите. Цитира се Германия, Гърция и Австрия, че заплащат с рубли. “Газпром ” понижи доставките за тях. Българското държавно управление се отхвърли от доставките на танкерите. За първи път в историята на немския пазар е постъпил повече газ от Норвегия, в сравнение с от Русия. Газ има и той е на доста висока цена. Нас ни чака не зима без газ, а зима с доста скъпа газ. 

 

Четвърта неистина е, че България доста зависи от газовите доставки. Ние не вършим електричество от газ. Индустрията ни употребява дребни количества газ.  Да, бизнесът би трябвало да получи поддръжка. И тя би трябвало да е за понижаване на потреблението на газ,  а не за компенсиране на цената. 

 

ние забравихме, че живеем в най-голямата война от 70 години насам. Тази война е взела над 100 000 жертви. Живеем в мъчно време и то изисква тежки решения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР