Преди една седмица светът за феновете на DC Comics и

...
Преди една седмица светът за феновете на DC Comics и
Коментари Харесай

Новият прочит на една легенда

Преди една седмица светът за почитателите на DC Comics и Warner Bros. изглеждаше като място в положение на безтегловност. Той наподобява точно по този начин от съвсем една година насам. Тогава „ Лигата на справедливостта “, перлата в короната на DC Comics, филмът, който трябваше да събере на огромния екран най-популярните им супергерои, се провали с гръм и тропот.

Малките триумфи и гръмките провали в „ Лигата на справедливостта “

Оттогава насам бъдещето на филмите с най-известните комиксови персонажи на планетата – Батман, Супермен, Жокерът и неколцина други – е неразбираемо. Warner Bros. се лутат в търсене на идващия печеливш план и на верния разказвателен звук за изработката на своите филми.

Депресивният тъмен психологизъм на Зак Снайдър в „ Батман против Супермен: Зората на справедливостта “ отблъсна критиците; приповдигнатият, пресилено занимателен, цветен жанр на Джос Уидън в „ Лигата на справедливостта “ пък бе отритнат от всеобщата аудитория.

От всички опити на студиото да придвижи на огромния екран своите герои, изцяло сполучлив се оказа единствено „ Жената Чудо “. Лентата на режисьорката Пати Дженкинс справедливо получи универсално критическо утвърждение и записва финансови приходи в размер над 800 милиона $.

„ Жената Чудо “ дотук демонстрира и единственият по-светъл, явен път за кинопроектите с герои на DC Comics – дръзки, независими, пробни филми, които да отразяват ясната визия на надарен режисьор, без той/тя да е обвързан/-а с корпоративни проекти за печеливши продължения или основаване на разширена кино галактика.

Човекът, който умъртви Батман и Супермен

Така се роди и планът, който сграбчи вниманието на света през последните няколко дни.

И го стори не с първи филмов откъс за приключената лента, нито пък с поява на голяма обществена спогодба като Comic Con.

На света му трябваше единствено един взор върху първите тестови фрагменти на Хоакин Финикс в ролята на Жокера, с цел да изгуби мозъка и дума.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР