Преди една година Финландия изостави дългогодишната си традиция на неутралитет

...
Преди една година Финландия изостави дългогодишната си традиция на неутралитет
Коментари Харесай

Една година живот по-малко опасен? Първите 12 месеца на Финландия в НАТО

Преди една година Финландия изостави дългогодишната си традиция на неутралитет и стана 31-вият член на НАТО. Това влизане в трансатлантическия боен съюз бележи повратна точка в метода на Финландия към външната политика и политиката на сигурност.

На процедура Хелзинки се отдалечава от метода си към Москва след Втората международна война, посредством който скандинавската страна постоянно се е стремяла да резервира прилични връзки с Кремъл.

Решението на Финландия да се причисли е резултат от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година Действията на Москва по отношение на Украйна накараха политиците в Хелзинки и болшинството финландски жители да гледат на участието в НАТО като на най-хубавия метод да се възпре Русия от навлизане личната им страна.

„ Войната [в Украйна] докара до огромна оценка на опасността, породена от гласните претенции на Русия за сфера на въздействие, нейния вкус за вдишване на риск и готовността да употребява военна мощ в голям мащаб, както и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР