Преди две седмици Asus спомена за предстоящата си ръчна гейминг

...
Преди две седмици Asus спомена за предстоящата си ръчна гейминг
Коментари Харесай

Преносимата гейминг конзола Asus ROG Ally може да излезе по-рано от очакваното

Преди две седмици Asus загатна за идната си ръчна гейминг подпора. Това, което мнозина одобриха като първоаприлска смешка, по-късно се оказа същинска подпора – марката стартира да я изпраща на известни софтуерни влогъри (предварителни модели) за първите им усещания от устройството.

Онлайн отчетите предвидиха, че новата подпора ще дебютира през октомври, само че нов тийзър от Asus допуска, че това може да се случи доста по-рано от октомври.

Asus разгласи, че нейната идна подпора ROG Ally скоро ще бъде налична в международен мащаб. Phawx, благонадежден източник на гейминг вести, заяви, че Asus се е насочила към стартова цена от 650-700 щатски $ за ROG Ally. Това е надалеч по-ниско от предходните спекулации за $800. Това значи, че цената на устройството ще бъде конкурентна на модела Steam Deck с най-високи спецификации.

Спецификации на Asus ROG Ally: какво знаем до момента?

Новата ръчна подпора Asus ROG Ally ще бъде оборудвана с персонализиран чипсет AMD Ryzen и ще работи с операционната система Windows 11. Устройството също ще има способността да поддържа външни видеокарти за по-добро гейминг преживяване.

Според влогъра Dave 2D, ROG Ally ще разполага със 7-инчов сензорен екран с FHD 1080 пиксела резолюция и съответствие 16:9, както и 120Hz периодичност на освежаване. Очаква се устройството да бъде по-тясно, по-тънко и по-малко от своя съперник, Steam Valve, с тегло 680 грама и размери 280 мм х 13 мм х 39 мм.

Освен това, прототипът на ROG Ally има и други вълнуващи функционалности като скенер за пръстови отпечатъци, за който се допуска, че ще се употребява за превключване сред разнообразни сметки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР