Преди две години Западът смая останалия свят, като наложи безпрецедентни

...
Преди две години Западът смая останалия свят, като наложи безпрецедентни
Коментари Харесай

Има поуки от растежа на БВП на Русия – но не тези, които Путин мисли

Преди две години Западът смая останалия свят, като наложи невиждани стопански наказания на Русия след нападението на Владимир Путин против Украйна. И въпреки всичко еуфорията в западните столици от този отговор се трансформира в отчаяние, когато съветската стопанска система не се срина, както някои чакаха.

Икономическото показване на Русия по отношение на упованията е подарък за кремълската агитация. „ Те сякаш ни задушават и притискат от всички страни “, похвали се неотдавна Путин. Според него стабилизиращата се валута и връщането на растежа след първичното влияние на глобите показват непобедимостта на Русия, за която се допуска, че е подложена на икономическа офанзива от запад.

Мнозина са се оставили да бъдат впечатлени. През последните три месеца МВФ удвои прогнозата си за растежа на брутния вътрешен артикул на Русия през 2024 година, който в този момент дефинира на 2,6 %. Така че Путин има ли право? Провалиха ли се глобите? И има ли уроци за нас от ръководството на стопанската система н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР