„Преди две години се постигна политически консенсус. Направихме работна група

...
„Преди две години се постигна политически консенсус. Направихме работна група
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Не трябва да се стига до приватизация на Топлофикация София“. Нужен е външен мениджмънт

„ Преди две години се реализира политически консенсус. Направихме работна група и тя излезе в средата на 2019 година с отчет и насоки. Вследствие, близо година и половина – две, администрацията на Столична община, в лицето на Дончо Барбалов, водеше диалози с разнообразни реномирани интернационалните институции в търсене на реномиран съветник, който да може да развие по-нататък процеса и да го докара до край. Стигаме до това предложение от Американската организация за търговия и развиване, която ни дава този грант, което е доста хубаво. За мен няма значение дали помощта е шведска, руска или американска, значимото е тя да води до резултат “, изясни той.

„ Работата на консултанта е да даде всички софтуерни, финансови и правни страни на казуса „ Топлофикация “, тъй че в бъдеще в резултат на този грант да произтече крайният свършек, към който ние сме се обединили “, акцентира Паргов.

„ Основната ни задача е столичната „ Топлофикация “ в бъдеще да попадне в ръцете на реномирана компания, по опция отвън нашата българска локална флора и фауна “, добави той.

Председателят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ изясни, че компанията, която поеме „ Топлофикация “ с оглед възстановяване на имиджа ѝ, само че не на сметка на столичните консуматори.

„ Ние ще подкрепим този отчет. Но би трябвало да има комитет за наблюдаване, които да е в стеснен контакт с консултанта, с цел да може да следим неговата работа и да следим за всяко негово деяние “, безапелационен беше Калоян Паргов.

„ Топлофикация София “ е стратегически обект с национално значение. Ние носим отговорност за това, какви субекти позволяваме да получават данни и да имат достъп до данните на нашите стратегически обекти. Предлагам, когато пристигна моментът за такова решение от ДАНС или Държавна организация „ Разузнаване “, Столичния общински съвет да бъде осведомен “, съобщи от своя страна общинският консултант от „ Българска социалистическа партия за България “ Диана Тонова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР