Преди два месеца доктор Албена Гагова отказала да даде поисканата

...
Преди два месеца доктор Албена Гагова отказала да даде поисканата
Коментари Харесай

Владимир Стоянов: „Не се чувствам виновен. Не съм направил нищо лошо на никого“

Преди два месеца лекар Албена Гагова отказала да даде поисканата от Валдимир Стоянов плацента на новороденото му. По думите й, той станал нападателен и я блъснал по главата и тя изпаднала в бесъзнание на стълбите в столичната АГ болница " Шейново ", където била открита след 15-20 минути.

По време на изявлението си пред Нова телевизия, Владо се появи с шапка и маска, с цел да може да скрие самоличността си и да резервира персоналното си пространство.

За повода, за какво не проговори толкоз време, Стоянов упрекна татко си, който бил нападателен.

" Опитал е да бутне камерата на оператора, сподели ни, че сме нещастници. И двамата приказваха много интелигентно, не усетих да имат някакви отклонения ", разкри кореспондентка на Нова тв.

За обвиняванията, които има, Владимир не счита, че е отговорен и счита, че доктор Гагова сама е инсценирала случилото се.

" Не се усещам отговорен. Не съм направил нищо неприятно на никого. Всеки може да каже всичко. Какви са тези нелепости които ме питате, не съм направил детето поради плацентата, тя не е по-важна от детето. Хора са видели скандал, само че никой не е видял пердах. Няма доказателство за побой. Няма човек, който да каже, че тя е била на пода и е имала такива вреди. Няма неутрални очевидци. То няма даже доказателства, че е имало скандал ", съобщи Стоянов.

Както нагоре се загатна, всичко се е случило, тъй като Владимир е изискал плацентантата на детето си.

" Плацентата и кръвта от плацентата са богати на детайли, които след това могат да станатоснова за трансплантация, " изясни пред Дарик шефът на болница " Шейново " доктор Румен Велев. " Плацентата е биологичен материал, богат на разнообразни детайли, които по-късно могат да станат основа за трансплантация. Затова всички тези банки, които съхраняват кръв, се подчиняват на съответните разпореждания и имат позволения за тази активност от Агенцията по трансплантация ", прибавя доктор Велев.

По думите му бащата на детето се занимава с генетика и е знаел доста добре какви са процедурите, с цел да получи плацентата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР