Преди два месеца бившият халф на ЦСКА - Борис Галчев

...
Преди два месеца бившият халф на ЦСКА - Борис Галчев
Коментари Харесай

Боби Галчев: Време е да се сложи край на 12-годишния терор!

Преди два месеца някогашният халф на ЦСКА - Борис Галчев - постави завършек на футболната си кариера и сега е треньор на третодивизионния Банско. Той обаче продължава да се вълнува от протичащото се в " Борисовата градина ". Бившият капитан на " армейците " се съгласи да разяснява идния дуел сред Лудогорец и ЦСКА като се върна и към конфликта отпреди 12 години сред двата отбора, който също бе решителен за купата и сложи началото на разградската надмощие. Ето какво сподели Борис Галчев за " Тема Спорт ".
 Солидни награди за ЦСКА и Лудогорец при триумф в дербито на върха
Солидни награди за ЦСКА и Лудогорец при триумф в дербито на върха

Тимовете ще играят за повишени бонуси

Боби, следва мачът, който...

- (бел. авт. прекъсва) Който би трябвало да постави завършек на 12-годишния гнет. Време е всичко това да свърши. Видяхте опорочаването на българския футбол през тези години. Сега всичко е в нашите ръце и крайници.

Смяташ ли, че ЦСКА има сили да победи в Разград предвид на обстоятелството, че армейците изгубиха и двата мача с този противник през постоянния сезон?

- Да, имам вяра, че алените имат сили. Големият проблем през сезона бяха мачовете с Лудогорец и Левски, в които не успяхме да вземем съвсем нищо. Въпреки това аз съм оптимист. ЦСКА ще играе мощно в Разград. Дано Господ е с нас този път и да победим. Ако това се случи, то съм уверен, че шампионската купа няма да се изплъзне. А и с победа на техния стадион ще е още по-сладко и същинско... Тогава ще потвърдим, че сме заслуженият номер едно в България. Жалко, че не ги бихме на " Армията ", тъй като още тогава щяхме да сме блъснали по масата и нямаше кой да ни спре.

Използва думата " същинско " - вярваш ли, че в Разград всичко ще се реши на терена, без интервенция на странични фактори?

- Нали виждате какво се случва на мачовете на Лудогорец. Това продължава към този момент 12 години, откогато влязоха в А група. Видяхте и през този сезон какъв брой тимове проплакаха от протичащото се. Това не е загадка за никого. Но в случай че ние спечелим този мач, нещата се трансформират радикално. На база всичко случило се досега, могат да се чакат удари под кръста, само че ЦСКА би трябвало да преодолее всички компликации, да превъзмогне и страничното въздействие. Хубавото е, че даже и в Разград играчите на Саша Илич ще се усещат като домакини. Убеден съм, че алените почитатели ще основат невероятна атмосфера.
 Кюстендилеца: Ние имаме вяра, повярвайте и вие
Кюстендилеца: Ние имаме вяра, повярвайте и вие

Време за мъже, разяснява той в обществените мрежи

Как видя ЦСКА в предходните два мача с Лудогорец през сезона, които бяха изгубени, надлежно с 1:2 в Разград и 0:1 на " Армията "?

- ЦСКА не отстъпваше на Лудогорец в тези мачове и по никакъв метод не заслужаваше да загуби. Просто шансът бе с тях, само че мисля, че този път няма да ги покрие.

Хегемонията на Лудогорец стартира преди 12 години от един съдбоносен мач за купата в Разград. Тогава ти беше в ЦСКА...

- Затова споделих, че е време шансът да бъде на наша страна. Тогава ударихме 3 греди. Трябваше ни точка, само че за жалост загубихме с 0:1.

Ясно е, че шансът е значим фактор в живота, само че в случай че се абстрахираме от него - какви са чисто спортно-техническите причини на ЦСКА?

- ЦСКА играе като тим. Аз доста одобрявам Саша Илич. Той като че ли върна манталитета на победител в клуба. Видяхте, че в избрани мачове през сезона тимът не блестеше, само че печелеше. Това е шампионски темперамент. Много положително усещане ми вършат Назон и Гарсес. Искам да поздравя и управлението за привличането на Линдсет и Хайнц. Вижда се, че те са отлични футболисти и придават сериозна класа.

След завръщането на Ивайло Петев в Лудогорец първенците са в серия от 9 следващи турнирни победи, до каква степен това им дава преимущество?

- Въпреки че в Разград имат доста съществени футболисти и класа, то те не са безапелационни. В тези мачове не демонстрираха нищо кой знае какво във футболно отношение. На " Армията " завоюваха, без да са по-добрият тим. Помните какво стана на мача с Черно море, който приключи 3:2. Илиан Илиев тогава сподели доста истини. Срещу Берое и Арда Лудогорец се измъкваше едвам, едвам... Дано тази серия бъде прекратена в този момент и ЦСКА да победи.
 Майкъла: Сега е шансът на ЦСКА да вземе купата
Майкъла: Сега е шансът на ЦСКА да вземе купата

През новия сезон Лудогорец щял да бъде по-силен

Явно мощно вярваш, че победа в Разград ще донесе купата на ЦСКА. Последният мач обаче е с Левски?

- Ако ЦСКА победи в Разград, ще е на крилете на вдъхновението и мъчно може да бъде спрян.

Ще присъстваш ли на трибуните за мача с Левски, в случай че тогава ЦСКА към момента е в борбата за купата и има късмет след последния съдийски сигнал да я вдигне?

- О, да. Задължително. Аз мислех още в този момент да пътувам за Разград, само че по същото време имаме мач с Банско. Играем против втория тим на ЦСКА, който е воден от Стамен Белчев. Поне успяхме да променим началния час. Ще играем от 16:00 часа, с цел да можем по-късно да гледаме конфликта с Лудогорец.

Наскоро изпълнителният шеф на ЦСКА Филип Филипов съобщи, че Лудогорец е международен феномен - след всяка купа публиката им понижава...

- Прав е. А и виждате по какъв начин ги посрещат и изпращат хората, когато гостуват някъде в България. Реакциите към техния клуб от страна на почитателите на другите тимове са красноречиви. Първата година, когато влязоха в А група, хората им симпатизираха, само че по-късно те сами направиха по този начин, че да трансформират настройките. Хората не могат да бъдат излъгани. Затова споделям, че е време да се постави завършек на този 12-годишен гнет.

Би ли заменил онази купа от 2016-а, когато ти бе капитан на тима, с купа в този момент?

- Онази купа бе доста специфична и прочувствена за всички, които обичат ЦСКА. Направихме го от Трета лига и единствено с българи. Това ще остане вечно в историята. Аз в никакъв случай няма да не помни тези страхотни моменти, тръпката, адреналина, насладата... Сега, когато ЦСКА постави завършек на хегемонията на Лудогорец, ще е същото и в идващите години няма да има кой да ни спре, тъй като ЦСКА е клуб на първенци. Купата по принцип е единствено лека разтуха за нас, само че не и онази от 2016-а, несъмнено.
 Ангел Червенков: Лудогорец - ЦСКА е мач, който би трябвало да се изиграе с огромна успеваемост
Ангел Червенков: Лудогорец - ЦСКА е мач, който би трябвало да се изиграе с огромна успеваемост

Трябва да победиш най-големият ти съперник за купата и то на негов терен, споделя той

В Англия споделят, че баражът за влизане във Висшата лига е най-скъпият мач. В България дуелът в Разград ли ще бъде най-скъпият?

- За Лудогорец може и по този начин да е. Те са бизнеспроект и в случай че една-две години не влязат в групи на европейските шампионати, това ще е голям удар по техния бюджет и не се знае по какъв начин биха траяли. За ЦСКА приходите също са значими, само че армейците имат нещо доста повече. Този клуб значи обич и харизма и не е единствено счетоводен баланс.

В последните 12 години ЦСКА, а и другите съперници за купата, рядко бяха толкоз близо съвсем до края. Тази конспирация защо приказва - повдигане на равнището, повишение на конкуренцията или в Разград смъкнаха качеството?

- Лудогорец доста подвигна летвата, като стартира да притегля футболисти, които костват много съществени пари. Това накара и хората в ЦСКА да проработят по-добре и считам, че тази година даже сме с една концепция по-добре от противника. Дано това си проличи още в този пряк мач. Убеден съм, че армейците рано или късно ще смъкват Лудогорец от първото място и тогава ще последва дълга шампионска серия.

Ти имаше една " болна " тематика - за българските футболисти...

- И не преставам да я имам, само че за това ще би трябвало да се вкарат нови правила. Школите ще би трябвало да стартират да работят по-добре. Клубовете би трябвало да бъдат подтиквани да постановат българи. От това ще завоюват националният тим и футболът ни като цяло. Виждате, че в този момент Младен Кръстаич съвсем няма избор кого да повика.

Феновете на ЦСКА тръпнат в очакване на новия стадион...

- Аз също доста желая да се построи нов, прекрасен, съвременен стадион. Виждате в Пловдив... " Колежа " наподобява прелестно и е наслаждение за хората да вървят на мач. Това би трябвало да се случи и за ЦСКА, за Левски, за всички... Нека и хората, които ръководят страната, се замислят малко. В Европа 60-70 % от стадионите са държавни, а ние тук нямаме нищо.
 От Монтана ще дерат гърло за ЦСКА
От Монтана ще дерат гърло за ЦСКА

Тимът от Северозапада е в Разград за мач с дубъла на " орлите "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР