Преди два дни шефът на СДВР Колоян Милтенов обявил на

...
Преди два дни шефът на СДВР Колоян Милтенов обявил на
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Защо си тръгна шефът на СДВР? Дал разрешение за оръжие на убития с Къро охранител

Преди два дни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Колоян Милтенов оповестил на новия вътрешен министър Калин Стоянов, че напуща системата на Министерство на вътрешните работи по лично предпочитание. Към него бяха отправени молби да остане, тъй като бил огромен експерт.

Оказва се, че истината е малко по-различна, настояват служители на реда. Милтенов имаше „ чадър “ от президентството и отърва кожата при свадите с Георги Семерджиев и водачът помел семейство французи на Околовръстното шосе в София пийнал и дрогиран. И в двата случая се оказа, че те са били охранявани от служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи. На множеството началници на районни полицейски ръководства в София бяха наложени санкции, само че Милтенов оцеля, поради „ чадъра “ от президентството и от вътрешния министър Демерджиев.

След встъпване в служба на новия министър Стоянов е било докладвано, че Милтенов, като шеф на Първо РПУ-София в интервала 2017-2019 година е издал позволение за оръжие на убития дружно с Красимир Каменов-Къро в ЮАР негов охранител Деян Генов. Това е станало през 2018 година. Скандалното в тази ситуация е, че когато получава разрешителното Генов е имал криминалистична регистрация в Министерство на вътрешните работи за обир и по закон не е имал право да носи оръжие, само че такова му е било издадено.

Деан Генов, Красимир Каменов – Къро,  съпругата на Къро и детегледачката на децата им,  бяха убит на 25 май сутринта в Кейптаун.  Генов е от град Оряхово.

Според информация той е бил част от управителния съвет на боксов клуб, чийто адрес съответствува с този на една от главните компании на Красимир Каменов – Къро СЛАТИНА-КЪРА.

Председател на боксовия клуб е Валентин Давидов, който е измежду най-приближените хора на Къро у нас и началник на защитата му.

Според осведомени Милтенов се е уплашил, че ще бъде разследван за издаването на разрешителното за оръжие от новото управление и няма да може да си прибере 12-те заплати при овакантяване. Затова е решил да изпревари събитията и си тръгне от Министерство на вътрешните работи по лично предпочитание.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР