Преди два дни предложиха подкуп в размер на 6 млн.

...
Преди два дни предложиха подкуп в размер на 6 млн.
Коментари Харесай

Предложиха подкуп от 6 млн. лв. на директора на БАБХ, твърди депутат от ПП -

Преди два дни предложиха рушвет в размер на 6 млн. лева на година на шефа на БАБХ, заяви пред бТВ депутатът от " Продължаваме промяната " Росен Костурков.

По думите му подкупът е препоръчан поради инспекцията на контрола на преминаващите камиони на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Според Костурков парите са препоръчани от някогашен народен представител, а задачата е компания, която от 10 години реализира всички действия по санитарния надзор на границата, да резервира активността си.

Росен Костурков не заяви името на някогашния народен представител, защото сега тече следствие.

Той съобщи още, че въпросната компания е определена по " неразбираем метод " от министъра на земеделието (Мирослав Найденов, ГЕРБ) през 2012 година

Разкритията се случват, откакто наскоро бе преустановен договорът на компанията. Договорът на компанията е изминал в края на ноември 2021 година, а по-късно - на 31 януари, от зам.-директора на БАБХ е подписан нов при " неразбираем конкурс и при безспорна възбрана на новия министър на земеделието да се подписват контракти ".

Росен Костурков съобщи още, че откакто договорът е преустановен, компанията не желае да напуща пространствата - с аргумента, че имат постоянен контракт. Затова регионалният шеф на Хасково би трябвало да предприеме стъпки по наложително извеждане.

Според депутата от Политическа партия притеснителното в тази ситуация е, че една частна компания дава отговор за първото разпечатване на камионите, а на мястото няма никакви камери: " Там няма камери и никой не знае какво се случва вътре. "

Костурков напомни, че на 18 януари е препоръчан рушвет на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов в размер на 100 хиляди лева. 

Депутатът твърди, че легалните доходи на въпросната компания са към 10 млн. лева на година, а щом в този момент са препоръчани 6 млн. лева на година, то има подозрения за контрабанда.

Той заяви още, че откакто е преустановен договорът, са се засилили офанзивите против държавното управление. 

Към момента компанията единствено обработва документите, а санитарната активност е предоставена на страната. По думите на Костурков в този момент компанията саботира процеса, бавейки обработката на документите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР