Преди два дни Джак Дорси официално обяви, че напуска поста

...
Преди два дни Джак Дорси официално обяви, че напуска поста
Коментари Харесай

Каква заплата ще получава новият шеф на Twitter?

Преди два дни Джак Дорси публично разгласи, че напуща поста на основен изпълнителен шеф на Twitter, а следващата година ще се отдръпна и от Борда на шефовете на компанията.

В писмо до чиновниците той уточни непосредствено и наследника си – Параг Агравал, който досега беше основен софтуерен шеф в обществената мрежа.

Според документи, подадени до Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати, заплатата на новия началник ще възлиза на 1 млн. $ на годишна база, оповестява CNBC.

37-годишният Агравал ще има право и на годишен бонус на база представянето му на стойност до 150% от заплатата му, което значи, че може да прибере спомагателни 2.5 млн. $. Той ще получи и акции за 12.5 млн. $, предоставени в границите на 16 равни траншове за всяко тримесечие от 1 февруари 2022 година.

Това заплащане е надалеч над символичната годишна заплата от 1,40 $, която предшественикът му получаваше през последните няколко години. Дорси направи този жест, с цел да показва персоналния си ангажимент и религия в дълготрайния капацитет за основаване на стойност за Twitter, се споделя в документите на компанията. По оценки на Bloomberg чистото му благосъстояние сега възлиза на 12 милиарда $.

Агравал става част от Twitter като софтуерен инженер още през 2011 година и последователно се утвърждава като един от най-близките сътрудници на Дорси.

Кой е Параг Агравал?

Той става част от Twitter тъкмо преди едно десетилетие след работа в Microsoft и Yahoo при започване на хилядолетието. През 2017 година се издига до основен софтуерен шеф. Изучавал е компютърни науки в Индийския софтуерен институт в Мумбай, а по-късно и в Станфордския университет, написа CNN.

Като инженер, Агравал има основна роля в „ повторното ускорение “ на растежа на Twitter през 2016 и 2017 година съгласно биографията му в компанията. Това е допустима причина той да е избраникът на Дорси. Като основен софтуерен шеф, оказва помощ за надзора на прохождащите начинания на Twitter, в това число криптовалутите и машинното образование.

— Parag Agrawal (@paraga)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР