Преди два дни бях в Малко Търново - навсякъде има

...
Преди два дни бях в Малко Търново - навсякъде има
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Хората по границата са притеснени заради мигрантите

" Преди два дни бях в Малко Търново - на всички места има патрули, а локалното население непрекъснато се тормози от придвижването на бежанци. Този въпрос стои с огромна мощ пред хората ", съобщи секретарят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Вяра Емилова в тв ефир. Тя посочи, че измежду посочените аргументи България да не бъде подкрепена да влезе в Шенген са високите равнища на корупция и невъзможността на страната да се оправи с мигрантския поток.
" Невкарването на нов бюджет от служебния кабинет значи, че не могат да бъдат заложени пари, които да подкрепят влизането на България в Шенген. Става дума за спомагателни средства на Министерство на вътрешните работи за защита на границата ", разясни Емилова. Според нея е несъответстващо изказванието, че поради измененията в ИК ни стопират за Шенген. " Приемането на България в пространството е една от най-важните тематики, които стоят пред нашата страна. Затова и от " Българска социалистическа партия за България " внесохме декларация в Народно събрание, с която да притеглим вниманието на политическите сили и на хората към казуса. От " Продължаваме промяната " даже не влязоха да я гласоподават ", напомни Емилова. Тя дефинира предложенията на Политическа партия да се одобряват закони, които да ни приготвят за Шенген, като " след дъжд - качулка " и " опрощение, че не са влезнали в зала ".
Емилова още веднъж удостовери позицията на Българска социалистическа партия, че не би взела участие в държавно управление с мандат на ГЕРБ.
Народно събрание на Българска социалистическа партия взе решение да не поддържаме държавно управление с мандата на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия ИВан Ганчев в радиоефир. Срещите на управлението на партията и на парламентарната група с редовите членове не са спирали. " Стараем се да бъдат по-чести, с цел да се усъвършенства връзката. Ние сме демократична партия и не мисля, че членовете са раздвоени. Всеки има право да демонстрира позициите си ", разяснява Ганчев. " Хората имат потребност от бюджет с извънредно мощна обществена устременост и Българска социалистическа партия ще държи на това. Ние ще продължим да се борим за увеличението на обществените придобивки на българските жители ", добави Ганчев.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР