Преди дни в Бургас пристигнаха два високотехнологични апарата, предназначени за

...
Преди дни в Бургас пристигнаха два високотехнологични апарата, предназначени за
Коментари Харесай

Мащабна инвестиция в Бургас за лечение на очни заболявания

Преди дни в Бургас дойдоха два високотехнологични апарата, предопределени за диагностика и лекуване на зрението. Те са единствени по рода си в Южна България и са част от оборудването на първата очна клиника в града - Медицински център " Оксиком ". Модерните уреди ще подобрят работата на специалистите във връзка с битката със зрителните увреждания при пациенти с диабет, глаукома и недъгавост на макулата.

Първият уред е Visucam 524. Той съставлява ретинална камера, направена от известната оптична и инженерингова компания Zeiss. Уредът има два режима на работа и се употребява за осъществяване на флуоресцеинова антиография - висококачествена и богата на елементи фотография, която е от голямо значение при диагностицирането и наблюдението на необятна гама съдови и дегенеративни болести на ретината - от глаукома и диабетна ретинопатия до макулна недъгавост, обвързвана с възрастта.

Новият лазерен уред VISULAS 532s VITE е от последно потомство и има четири режима на работа. Предимствата му са най-много в това, че дава по-добър надзор на експерта над лъча, както и в това, че дава опция за обработка на по-големи зони от ретината. Лазерът е по-нежен и минимизира риска от странични резултати. Казано в резюме - уредът икономисва време на лекаря и пациента, прави процедурата по-лесна и по-безболезнена, а също така понижава и вероятността от неточности и затруднения.
Двата съвременни апарата ще бъдат от изключителна изгода на експертите в МЦ " Оксиком " в диагностиката и лекуването на редица положения, измежду които и все по-широко публикуваната диабетна ретинопатия. Тя е едно от затрудненията на захарния диабет и е съществена причина за намалено зрение и слепота в индустриализираните страни, а също и първостепенна причина за слепота при хората над 60-годишна възраст.

Препоръчително е диабетиците да минават обзор най-малко два пъти годишно, в случай че не е назначена по-честа консултация от лекуващия ги офталмолог. С новата инсталация прегледите ще протичат по-бързо и елементарно, а вероятността за определяне на първите белези на увреда - по-голяма.

Може да запазите час за обзор при офталмолозите на МЦ " Оксиком " на телефони 056/860 210, 056/860 839 или на 0886/ 161 161. РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар



Коментарът се запаметява. Моля, изчакайте... Ако сте регистриран консуматор влезте с вашите e-mail и ключова дума. Това ще Ви улесни при публикуването на коментар .

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя коментар:
код: Забележка: Публикуването на мнения не е анонимно . Всеки публикуващ коментар автоматизирано се съгласява с Общите условия за писане на мнения.

Условия за издание на коменатри:

Коментарите подлежат на администраторски надзор. Нецензурни, расистки изявления и обидни отзиви, както и рекламни послания могат да бъдат изтривани. Всякаква пропаганда и реклама на каквито и да било артикули, услуги, марки или компании е изцяло неразрешена. При доказване на лъжовен или подвеждащ коментар, същият ще бъде изтриван. При чести нарушавания от страна на един консуматор, достъпът му до уеб страницата ще бъде стеснен.Коментарите към публикациите са за разискване на тематиката, разисквана в публикацията. Всякакви мнения, които не са по тематиката, могат и най-вероятно ще бъдат изтрити. Обръщения към уеб страницата и поддържащите го в мненията не се позволяват. За задачата, апелирам, използвайте опциите за контакт с нас, посочени на страницата " За контакти ".



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар!Още вести от Новини от Бургас: Взривоопасен екшън в съда! Гринго полудя като чу, че остава в аре...16:55 / 02.10.2017 Обсъждат историята на предучилищното обучение в Бургас16:34 / 02.10.2017 Арт занимания за бебета започва в Бургас15:43 / 02.10.2017 Любимият на Софка се сринал душевен: Направихте ме черна точка...15:35 / 02.10.2017 Цветана Манева и Георги Тошев откриват Порт Прим Арт Фест15:22 / 02.10.2017 Тролей спря внезапно, кондукторката падна, получи разтърсване на мозъ...14:57 / 02.10.2017
ИЗПРАТИ НОВИНА  Новини от през днешния ден [10] Новини от през вчерашния ден [51] « Октомври 2017 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728293031 Виж още: Взривоопасен екшън в съда! Гринго полудя като чу, че остава в ареста!16:55 / 02.10.2017 27-годишна шофьорка откри гибелта си при удар в дърво12:20 / 02.10.2017 <
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР