Преди дни успешно бе осъществена операцията по отстраняването на мозъчния

...
Преди дни успешно бе осъществена операцията по отстраняването на мозъчния
Коментари Харесай

Спасиха зрението на известна водеща от Хоризонт

Преди дни сполучливо бе осъществена интервенцията по отстраняването на мозъчния израстък на журналистката Станислава Пирчева. Любимата водеща на Нощния блок на стратегия „ Хоризонт “ провокира вълна от съпричастност.

Сумата бе събрана за извънредно малко време и даже надвиши нужните за интервенцията финанси. С останалите средства ще бъде сложено началото на фонд за подкрепяне на публицисти от БНР при пораждане на тежки здравословни проблеми.

В акцията се включиха доста медии, музиканти, актьори, слушатели – както със свои начинания, по този начин и с персонални дарения. Светият синод на Българската православна черква също провежда концерт в помощ на Станислава.

„ Всички ние, нейните сътрудниците, горещо благодарим за поддръжката. В такава обстановки парите несъмнено са значими, само че духовната поддръжка е неоценима “, подчертаха от „ Хоризонт “.

Изключителна заслуга за сполучливата интервенция има доцент Венелин Герганов - водещ хирург и заместител шеф на Международния невронаучен институт в Хановер, Германия.

„ Това е една комплицирана интервенция, тъй като туморът беше обхванал разнообразни структури в това число костта и периорбитата, и беше покрай зрителните нерви и сънната артерия. Не мога да кажа, че е с изключителна трудност, само че в случай че не се направи както би трябвало може да има много трагични последствия “, сподели за БНР доктор Герганов.

„ Като всяка интервенция, която е предходна както би трябвало, човек е горделив и удовлетворен по-късно. А интервенцията мина тъкмо по този начин както планирахме. От една страна се махна туморът, въпреки това се поправя деформитета, който съществуваше и в резултат на който имаше изпъкване на окото, а от трета страна, се предотврати до оптималната степен рискът от някакъв рецидив в бъдеще. Да се надяваме да не се повтори “, изясни известният неврохируг.

Клиниката е профилиран институт по клинични невронауки и център, в който се лекуват голям брой пациенти от целия свят. Най-сложните случаи намират своето решение при експертите в клиниката. Тя покрива целия набор на неврохирургията. Инситутът е основан по идея на проф. Маджид Самии и се управлява от него. По мнение на експертите той е всепризнатият номер едно в неврохирургията през последните две десетилетия.

Проф. Самии персонално е взел участие в интервенцията на Станислава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР