Преди дни стана ясно, че отломки от китайската космическа станция

...
Преди дни стана ясно, че отломки от китайската космическа станция
Коментари Харесай

ОПАСНОСТ! Отломки от китайска космическа станция може да паднат на територията на България

Преди дни стана ясно, че парчета от китайската галактическа станция “Тянгун 1” евентуално ще паднат сред 42 и 43 паралел в Северното полукълбо, предизвестява Холгер Краг в прессъобщение на Европейската галактическа организация. А Китайските галактически служби за оповестили през март 2016 година, че нямат надзор над тази станция.

За страдание, часове преди да паднат отломките, ще се знае тъкмо къде ще се случи това. Притеснително е, че времето е малко за реакция и евакуация на популацията.

Това разяснява пред Нова телевизия физикът в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при Българска академия на науките Пенчо Маркишки. По думите му обектът се състои от 8 и половина тона желязо и е към 10 метра дължина.

Прогнозата е, че парчета от нея ще стигнат Земята до април, като тя последователно слиза надолу. „ Ако навлезе в атмосферата, ще се следи като метероит “, съобщи специалистът. По-голямата част от тялото ще се стопи в атмосферата. Ако падне на суша, то може да се нанесат вреди на здания. България обаче се намира на север от границата на прогнозната територията.

Надеждата е, че отломките ще паднат в Океана. Вчера се появи информация от Европейската галактическа организация, че има възможност парчета от китайската галактическа станция "Тиенгун 1 " да паднат в България в границите на няколко месеца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР