Преди дни се състоя официалната премиера на Aurus Komendant. Това

...
Преди дни се състоя официалната премиера на Aurus Komendant. Това
Коментари Харесай

Това е Aurus Komendant: най-луксозният и скъп руски автомобил

Преди дни се състоя формалната премиера на Aurus Komendant. Това трябваше да се случи още през 2019 година, само че събитието бе отлагано няколкократно.

Всъдеходът е построен на същата модулна платформа като другите модели Aurus. Продажбите на новия модел ще стартират през първото тримесечие на 2023 година, само че началната цена към този момент е известна. Komendant ще започва от най-малко 33 млн. рубли, което се равнява на 1,155 млн. лв.! Във Англия цената на примера Rolls-Royce Cullinan започва от 276 000 лири (613 000 лева.), само че без никакви персонализации, а, с цел да сме откровени, при този модел те са съвсем безгранични, което значи, че и цената може да пораства безкрайно.

Думата Aurus е композиция от латинската aurum ( " злато " ) и Russia - " Русия ". Моделите са кръстени на кулите Сенат, Комендант и Арсенал на Кремъл: лимузината и седанът са наречени „ Сенат ”, всъдеходът е наименуван „ Комендант ”, а миниванът е наименуван „ Арсенал ”.

През май 2018 година лимузината Aurus Senat за първи път влезе в деяние, когато Путин дойде на нея на церемонията по встъпването си в служба. От същата година седанът и лимузините Senat започнаха да се употребяват в държавните кортежи, а минивановете Arsenal станаха екскорт.

Едно от най-големите преимущества (в по този начин създалата се ситуация) на Komendant е фактът, че 70% от частите му са съветски. Компанията има повече от 100 съветски снабдители, както и сътрудници от „ устойчиви на наказания “ райони.

Това надалеч не важи за задвижването на модела, която идва от Бавария. Но руснаците постоянно имат опцията да „ оглозгат ” който и да е от огромните модели на BMW, с цел да извадят от моторния му панер познатия 4,4-литров V8 мотор с две турбини. Естествено, тук той е минал съответни доработки, като работата му се подкрепя от електромотор с 62 к.с. сред него и 9-степенната автоматизирана скоростна кутия КАТЕ, Made in Russia. Резултатът е реализиране на границата от съвсем 600 к.с. и 880 Нм.

Още детайлности за Aurus Komendant четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР