Преди дни самолет на LOT е прелетял от Нюарк до

...
Преди дни самолет на LOT е прелетял от Нюарк до
Коментари Харесай

Самолет е прелетял рекордно бързо от Нюарк до Варшава заради буреносни ветрове

Преди дни аероплан на LOT е прелетял от Нюарк до Варшава за рекордните 6 часа и 55 минути като на моменти е достигнал скорост над 1230 км/ч (спрямо земята, тъй наречените “Ground speed “) и по този начин е бил даже по-бърз от скоростта на звука, като скоростта по отношение на въздуха остава в нормалния диапазон, към 900 км/ч.

Това заяви във Facebook водачът Марио Бакалов

Този феномен е резултат на мощни западни ветрове над Атлантическия океан, наречени “jet streams “. Това са реки на бързо движещ се въздух, които могат да доближат до 300-400 км/ч и които доста форсират самолетите от Америка за Европа. Винаги се опитваме да се възползваме от тях с цел да спестим време и гориво.

Свръх бързият полет обаче има и своя минус. Около упоменатите въздушни течения постоянно се следи турбуленция, която води до дискомфорт на пасажерите, въпреки и да е безобидна за самолета.

Марио Бакалов е един от най-популярните и съумели български водачи. На 16 октомври 2016 година той приземи за първи път най-големия пътнически аероплан в света – Ербъс A-380, в София. Така влезе в авиационната история на България. Капитан е на А320. Освен водач той е и мотивационен преподавател, написа btv.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР