Преди дни от силовото министерство обявиха, че е държавна тайна

...
Преди дни от силовото министерство обявиха, че е държавна тайна
Коментари Харесай

На закрито заседание изслушват Калин Стоянов по „Нотариуса“

Преди дни от силовото министерство оповестиха, че е държавна загадка дали убитият Божанов е бил нещатен помощник в Министерство на вътрешните работи.

 

И подсетиха, че разгласяването на държавната загадка е наказуемо по смисъла на Наказателния кодекс.

 

В същото време Министерство на вътрешните работи популяризира документите, с които брачната половинка на Нотариуса е назначена в ГДБОП със заповед, на която ясно се вижда подписа на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков.

 

Тя е спечелила конкурс за назначение на държавна работа в силовото министерство и е назначена в дирекцията на 20 май 2021 година

 

С предложение на тогавашния шеф на ГДБОП основен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков нейното служебно правно отношение е прекъснато от 2 август 2021 година Причината - на брачната половинка на Божанов е отказано издаване на позволение за достъп до класифицирана информация.

 

С решение на Административен съд – София град от октомври 2021г. и доказано с ново решение от март 2022 година на Върховния административен съд, тя е възобновена за държавен чиновник – стажант в Министерство на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР