Преди дни официално посрещнахме астрономическото лято. Летният сезон ни кани

...
Преди дни официално посрещнахме астрономическото лято. Летният сезон ни кани
Коментари Харесай

Лунна диета през юли: Кои са подходящите дни за детокс

Преди дни публично посрещнахме астрономическото лято. Летният сезон ни кани освен да се забавляваме, само че и да обърнем внимание на метода си на хранене. През лятото акцентираме на по-леки и свежи храни – риба, летни супи, салати, леки разядки и т. н. Това може да ни помогне и да поддържаме добра форма, даже да свалим няколко непотребни кг. Разбира се, при започване на всеки нов месец си записваме и кои са дните за лунната диета.

За лунната диета се следват етапите на Луната. Когато настъпи съответната фаза, засичаме 24 часа. В този интервал единственото, което консумираме е вода, фрешове от плодове и зеленчуци, чай. Чаят е хубаво да е билков, зелен, а защото е лято може да го консумирате охладен. Не се одобряват захар, подсладители, мед, млечни храни, алкохол.

Онези от вас, които усещат уязвимост заради потреблението единствено на течности, може да прибавят по-захарен плод към диетата. Лунната диета ни оказва помощ да се разделим с част от водното си тегло, с отрови, написа az-jenata.bg. Възможно е да усещате главоболие, по тази причина се старайте да си осигурите задоволително вода. След като изтече съответната лунна фаза, е значимо да не се нахвърляте върху храната. Това обезсмисля диетата, а и може да докара до храносмилателни проблеми.

Постепенно прибавете към менюто си салати, кисело мляко, варен картоф, малко риба. Всеки ден се захранвайте лека-полека. Ако желаете да разтоварите тялото си от зимното ядене, пробвайте се сред обособените етапи на луната от лунната диета да не консумирате захарни произведения, пакетирани лакомства, салами, кашкавали, червени меса.

Лунната диета не се предлага на бременни, кърмещи дами. Също по този начин, в случай че страдате от някакво заболяване или положение, което изисква банкет на медикаменти, консултирайте се с доктор, преди да пристъпите към лунната диета.

Ето и етапите на луната за месец юли.

3.07.2023 година – 14:30 часа – пълнолуние;
10.07.2023 година – 04:07 часа – последна четвърт;
17.07.2023 година – 21:06 часа – новолуние;
26.07.2023 година – 01:12 часа – първа четвърт.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР