Преди дни народната представителката от БСП излезе с нови обвинения

...
Преди дни народната представителката от БСП излезе с нови обвинения
Коментари Харесай

Добрев: Изпълнява ли Йончева поръчка на чужди служби?

Преди дни националната представителката от Българска социалистическа партия излезе с нови обвинявания - че свързани с него компании са спечелили 50 млн. от публични поръчки в Хасково. Тя прикани прокуратурата да стартира следствие и разгласи, че ще даде документи. Добрев изрично отхвърли да е забъркан в Кумгейт 2 и през днешния ден от своя страна извади директория с документи.

В ефира на bTV той попита задочно Йончева:

„ Тя извършва ли поръчки на трима предприемачи в Хасково, които са завладяли хасковския кмет и той към този момент не е кмет на ГЕРБ? Един от тези предприемачи стои на стола на кмета , в това число физически – кметът стои на конферентната маса и в наличието на двамата се викат общински чиновници и им се слагат задачи”.

Не стана ясно кой е предприемачът, само че ексминистърът сподели, че става дума за човек, непосредствен до Иван Стаматов, с който градоначалникът Добри Беливанов беше на екскурзия в чужбина.

Добрев не спря дотук и попита още:

„ Г-жа Йончева чиновник ли е на избрани служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка на български или непознати служби за дискредитирането ми поради енергийни планове, които има опасения, че не могат да се случат, в случай че аз съм ръководител на енергийната комисия в Народното събрание?”

Той извади и фотоси от предизборната акция на Българска социалистическа партия в Хасково. На тях се вижда млад мъж, който бил „ непрекъснат придружител” на Елена Йончева по време на деянията.

Знае ли, че този господин има присъда в Испания и, доколкото знам, е излежавал присъда за измами? Какво е правил през предизборната акция – за кой контингент е отговарял този господин?”, попита Добрев.

По думите му мъжът няколко пъти си е сменял името и последното било Борис Архондев.

Той сподели и имения, в които, по думите му, Йончева е живяла по време на акцията. Според „ Капитал” тези парцели са на банкера Цветан Василев.

„ Има фиксация на госпожа Йончева върху мен. Ако напишете „ Елена Йончева” в Google и превключите на Изображения, половината фотоси ще са мои”, разяснява Добрев и акцентира, че тя си прави пиар с тези "жалки " обвинявания, а няма досега и един законопроект.

Самата Елена Йончева отхвърли да се включи по телефона и да отговори на въпросите, които Делян Добрев й зададе.

Добрев добави, че „ Еко Традекс Груп”, в която миноритарно присъединяване има брачният партньор на първата му братовчедка – Даниел Гаргов, е почнала сериозната си активност с социална поръчка още преди идването на ГЕРБ на власт – за реорганизация на бунище за 10 млн. лева през 2006 година в Смолян, с кмет Дора Янкова (днес – народен представител от БСП). В следствие има и различен контракт със същата община през 2009 година

На този декор, в Хасково „ Еко Традекс Груп” имала няколко изгубени огромни търга в Хасково през последните години, а извоюваните били след изтеглянето на фрагментите на ГЕРБ от общината.

Гаргов, който по смисъла на закона не е обвързвано с мен лице, акцентира Добрев, има и 1/3 присъединяване в друга компания – „ Форуком”, която е дала заем на татко ми за построяването на цех за пелети, отговори той на друго нейно обвиняване.
Депутатът акцентира, че заемът е с 8% рента, всичко издигнато и цялото останало имущество са гаранция и на този стадий родителите му не могат дори да покриват главницата по задължението.

„ Вие като теглите заем да вършиме бизнес, къде отивате – при другар да ви даде пари или в банка, където имате познат”, изясни решението заемът да е точно от „ Форуком”, а не от друга финансова институция Делян Добрев.

Накрая той акцентира, че родителите му са потънали в заеми, а той самият живее чартърен.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР