Преди дни Елен Колева отпразнува своя рожден ден. На 34

...
Преди дни Елен Колева отпразнува своя рожден ден. На 34
Коментари Харесай

Актрисата Eлен Колева пред „Труд“: Идва нова генерация мъже, които са плашещи

Преди дни Елен Колева отпразнува своя рожден ден. На 34 тя към този момент има зад тила си десетки функции в театъра и киното. Наскоро харизматичната брюнетка, която има и две издадени стихосбирки започва собствен ютюб канал, в който споделя стихове, които сама рецитира. В момента се изявява на сцената в постановките „ Скъпо богатство “ и „ Застреляй идиотите “.

 13-2  13-3  13-4
– Елен, преди няколко дни имаше рожден ден. Как го отпразнува и с какво ще го запомниш?
– Като цяло доста не си обичам рождените дни, тъй като нормално на тях се усещам тъжна и доста рева, само че не е поради годините, даже и като по-малка, отново по този начин се усещах. Рожденият ми ден в този момент го отпразнувах в доста стеснен кръг и ще го запомня с това, че ставам на 34 – нищо изключително! Вече се изучавам да виждам по-леко на живота и по-философски да одобрявам нещата, които идват, или не идват при мен.

– Кой е най-ценният подарък, който си получавала?
– Особено безценен спомен за мен беше подаръкът, който получих преди години от режисьора на „ Шивачки “ – Людмил Тодоров. Тогава той ми подари кино лентата „ Фаталната запетая “, в който моят татко извършва една от основните функции. Той е сниман през седемдесетте години и нямаше по какъв начин да се откри, а той беше съумял – това е най-ценният подарък за мен. Друг подарък, който помня е едно странствуване в пустинята в Дубай.

– Какво е вярата в живота ти?
– Моят път към духовното датира от доста години. Минала съм през източните духовни учения, преди посещавах две протестантски църкви, тъй като като потегли в една посока и желая да я разнищя – по този начин направих и с религията. В момента не навестявам нито една от тези църкви, тъй като съм се разочаровала. Опознах толкоз разнообразни неща и мога да кажа, че има доста операция посредством религиозността, както и доста неща, които служат като инструмент за надзор и не дават свободата, за която аз копнеех. В момента диря сама връзката с Бога, само че желая да уточня, че аз не съм вярваща, аз съм знаеща. Хиляди пъти съм се убеждавала в силата на Бога и знам, че има свръхсила, висше създание, или Бог.

– А вярата спасявала ли те е в сложните ти моменти?
– Самият факт, че съм жива и здрава, имайки поради тази в действителност доста страшна връзка, през която прекосих е индикативен. Беше една нездравословна връзка, само че съумях да се измъкна и да остана душевен мощна – това за мен е най-голямото доказателство за силата на Бог в тази доста сложна обстановка в живота ми. Също по този начин, не един път съм била спасявана, или водена, когато съм била без път и посока.

– Намираш ли отговори на въпросите, които те вълнуват в Библията?
– Много одобрявам Новия завет – работи ми, до момента в който в Стария завет има несъгласия и неща без отговор.

– Каква смяна си мечтаеш да видиш в страната ни и хората тук, около тези светли празници?
– Прави ми усещане, че в последно време всички хора към този момент водят успореден живот в интернет. Промяната, която персонално направих беше да се лиша от фейсбук за една година, тъй като ние към този момент сме пристрастени към това, само че открих, че като те няма там и по някакъв метод спираш да съществуваш. Чувствах се добре, когато не употребих обществените мрежи, тъй като като сме там и половината ни време отива в това да следим другите хора – по какъв начин са облечени, какво пропагандират, а множеството от тях нормално нямат здрава ценностна система… Човекът, който следваш, би било хубаво да те предизвика към свястно развиване, надскачащо обикновените инстинкти! С днешна дата отново съм част от фейсбук, тъй като това въпреки всичко може да ти донесе някакви приходи, като имаш повече почитатели и се появяват хора, които желаят да популяризират посредством теб. Осъзнавам нуждата от мрежата, само че това което се случва световно ме плаши – ставаме все по-самотни, комплицирани и се затваряме от ден на ден за действителните и съдбовни срещи. Едно е да срещнеш някого на пътя на живота си, друго – да се влюбваме през фейсбук, където всяка една фотография може да се обработи до неразбираемост и има доста фалш!

– Ти направи собствен ютюб канал, в който ще споделяш стихове, които сама рецитираш и им даваш своя образна интерпретация. Какво те предизвика да го направиш?
– Отдавна желаех да направя поезията налична и забавна по един друг метод. Сега, с изключение на стихотворението на Пабло Неруда, имам концепция да включа и български създатели, като Дебелянов, Яворов и Вапцаров. Искам на младежите също да им е забавно и по тази причина в този канал поезията е преплетена с авторска музика и кино детайли. По принцип това е правено и другаде, само че за нашата страна е нещо новаторско. В моя план желая също по този начин да поканя и други хора с актьорски и поетични гении, които да интерпретират стиховете, само че като цяло всичко това е обвързвано с разноски и се надявам да намеря спонсорство от персони, които откриват смисъл в тези неща. Много одобрявам стихотворението на Мартин Карбовски – тъй като те обичам толкоз доста, а ти толкоз малко мене…, по тази причина това ще е идващото нещо, което ще кача в моя канал и желая да го създадем с мой сътрудник.

– Кой е стихът, който разказва най-точно теб самата?
-„ Стоя над бездната на живота, едно дихание ме разделя от падението, само че и една мощна молитва ми дава крила. Там долу е всичко, което претърпях, научих, видях. Тук-горе е съвещанието ми с Бога и мъдрите основатели на света. Аз не съм от този свят, въпреки да имам тяло, като вас. Обичам ви всички до един мои братя и сестри, само че друга е действителността на душата ми – там, където тя вирее, има единствено светлина… “

– А кой от стиховете, които Калин Терзийски е посветил на теб те развълнува най-вече?
-„ Тя върви! “

– Стихотворението в действителност е доста красиво, само че и доста дълго, с цел да бъде представено. Ти самата си посветила на Калин втората си стихосбирка – „ Бездната, в която скочих “. Би ли се впуснала още веднъж в такава изпепеляваща обич?
– Не! Абсурд, не желая още веднъж такава връзка! Не желая да приказвам по тематиката, тъй като мисля, че към този момент се е изчерпала.

– Защо съгласно теб публичното мнение постоянно хвърля виновността върху дамите, при такива обществено известни раздели, както беше при вас?
– Заради манталитета и поради възпитанието, тъй като в последна сметка по този начин е по-лесно, само че това е неуместно и смешно – мъжете да са жертва, в случай, че в множеството случаи те преследват дамите и влизат в живота им. Обикновено мъжете ме ухажват, въпреки всичко аз съм жена и на 100 % се усещам такава. Ако мъжът също е мъж в същинския смисъл на думата, той ще каже – аз съм виновен за това и това, само че нещата в днешно време към този момент са обърнати.

– В момента има ли нова муза в живота ти и какви мъже те въодушевяват?
– Нова муза няма, а ме въодушевяват същински смелите мъже, само че не външно смели – а същински смелите, които съгласно мен към този момент са на изгубване. Идва нова генерация мъже, които са плашещи, тъй като не е ясно мъже ли са, или…

– Благой Георгиев е споделял, че му е най-трудно по време на пости да се въздържа в полов аспект. Как е при теб?
– Нямам проблем в това отношение – мога да се лиша от секса, изключително в случай че нямам сътрудник. Правила съм такива пости от по няколко месеца. Смее се.

– А мислиш ли си към този момент за семейство и деца?
– Това е Божа работа. Дори и аз да го желая, то ще се случи, когато пристигна момента – няма потребност човек да го напъва и да възнамерява.

– Често те дефинират като съдбовна жена, а ти би ли определила някои мъже в живота ти, като съдбовни?
– Първо ще кажа по какъв начин бих определила себе си – аз съм страшна за страхливците, само че съм предизвикателство за смелите мъже. Ако на някой мъж му кажат – пази се от нея – ами, да не върви в гората, като се опасява! Явно, обаче нямам съдбовни мъже, откакто съм жива и здрава и не преставам да пребивавам живота си.

– Кои неточности в живота, или в любовта не би повторила още веднъж?
– Като цяло не бих повторила грешката да върша компромис със себе си, с цел да бъда с даден човек. Разбрах, че компромисите в една връзка имат граници и би трябвало да бъдат премерени. Също по този начин не би трябвало да вървиш против личната си природа, с цел да се харесаш на някого, или с цел да бъдеш с даден човек. Като по-млада съм правила това, само че в този момент – не бих. Моя неточност е било и това да изпитвам непризнателност към живота за дадени неща, до момента в който в този момент към този момент одобрявам всяко нещо със страхотна признателност и не пилея възможностите си. Като по-млад, човек пилее време и запаси и си споделя – всичко е пред мен, а в този момент оценявам хората и събитията, които ми се случват. Днес, с цел да вложа силата си в една връзка, би трябвало да се убедя, че си заслужава, към този момент не мога да се пропилявам за щяло и нещяло.

– Какво е отношението ти към тематиката за половото принуждение, по отношение на известните актриси. Ти усещала ли си сходно отношение?
– Никога не съм усещала сходно отношение и никой не ме е насилвал – не съм правила компромис, с цел да взема функции. Иначе тези изказвания на известни актриси са ми малко пресилени – ние отидохме в хотел, а за какво отидохте в хотела, като не искаш?!

– Участваш в постановката „ Застреляй идиотите “. Случва ли ти се да имаш предпочитание в действителност да гръмнеш някого, само че с думи?
– О, не! Не ми случва да желая да гръмна някого, само че като някой прекали – несъмнено, ще го гръмна с думи. (Смее се.) Като цяло съм спокоен и свестен човек, не си диря белята в другите, само че като се наложи се зъбя и изръмжавам, не съм от тези, които ще се оставят дълго да прекалява някой с тях. Също по този начин видя ли неправда – не очаквам, да вземем за пример не мога да претърпявам експанзия по отношение на животните и съм подготвена, даже да отида на разпра за това. Широко коментираният случай с кончетата просто ме унищожи, откакто видях една фотография. Смятам, че този мъж, който е направил това, би трябвало да влезе в пандиза, или да се вземат други ограничения, тъй като това е целеустремено ликвидиране – както убиваш тези животни, по този начин на следващия ден може да убиеш и човек! За мен животните и по-специално кучетата са като ангели и колкото повече ги опознавам, толкоз по малко одобрявам хората… Наскоро си осинових кученце – моята Варварка, която дори в този момент ме чака за разходка след изявлението.

– Какво за последно те разплака?
– Аз си рева постоянно, доста ми олеква по-късно и се усещам пречистена. Съжалявам хората, които не могат да плачат, тъй като това е прелестно нещо и доста те освобождава, посредством него чистиш прочувствен багаж. Хора, които споделят, че не могат да плачат – тогава натрупат в себе си и в един миг се разболяват. Аз постоянно си рева, аз съм една ревла, даже си намирам мотиви за това. Вчера да вземем за пример гледах „ Гласът на България “ и плаках на историята на една майка, изоставена от мъжа си, само че мога да рева и от наслада и възхита. Като виждам такива излъчвания, в които гениите на хората се изявяват и напряко настръхвам и стартирам да рева от удивление. Също по този начин неотдавна вървях на постановката „ Вихрушка “ в Сатиричния спектакъл и плаках от смях, както и на „ Откачена фамилия “.

– Кой е най-забавният, или неуместен слух, който си чувала за себе си?
– Те са два – единият е, че съм лесбийка, което считам, че е неуместно, а другият, че вървя да извършвам кражба в магазини за по едно левче! Толкова нелепости са се изписали….

– Кой е най-ценният съвет, който си получавала?
– Един от скъпите препоръки е от моята другарка – Худякова. Тя ми сподели – на колене ще си единствено пред Бог, всеки останал си заплаща! Като под заплаща, да не се схваща пари, а в смисъл, че не би трябвало да съм на колене пред нито един човек и нито една институция. Това е нещо, което в действителност ме е раздрусало като съвет. Сега на рождения ми ден си пожелах да не спирам да бленувам, тъй като в случай че спра – това е сигурен метод да остарея, както и в случай че реша, че всичко ми е ясно.

– Любимата мисъл?
– Никога не знаеш какво губиш, като печелиш и какво печелиш, когато губиш!

Нашият посетител


Хубавата Елена на родната сцена – актрисата Елен Колева, стана известна с ролята си във кино лентата „ Шивачки “. За превъплъщението си в него, тя завоюва и премията за „ най-хубава актриса “ през 2007 година. Сред по-запомнящите й се кино функции са тези в „ Забранена обич “, „ Църква за вълци “, „ Чужденецът “ и “Аварийно кацане ”. Освен с професионалните си триумфи, Елен постоянно е в епицентъра на медийното внимание и около персоналния й живот, като доста коментирани бяха връзките й с предприемача Александър Найденов и писателя Калин Терзийски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР