Преди дни Бойко Борисов се хвалеше какъв велик международник е.

...
Преди дни Бойко Борисов се хвалеше какъв велик международник е.
Коментари Харесай

Нинова се жалва едновременно за допълнителната такса за руски газ...

" Преди дни Бойко Борисов се хвалеше какъв популярен международник е. Как всички международни водачи му се радвали и му викали конгратюлейшънс. Може би и по тази причина стана ръководител на външната комисия в Народното събрание. Е, пристигна време в този момент да изясни на приятелите си Орбан и Вучич за какво персонално се подписа да наложи нова директна такса на съветския газ и да им го усили на прага на зимата. Подведен бил. Не знаел какво подписва. Стига бе ", написа още Нинова.

 

" Бойко, кажи си истината. Поне един път в живота. Защо подписа? И не казвай, че Асен Василев е отговорен. Негов автограф под закона няма. А твоят поставя кръст на очакванията ни за Шенген ", добавя тя.

 

Публикацията идва откакто България вкара спомагателна енергийна такса върху преноса на съветски природен газ през наша територия. С други думи, вноската от 20 лв. на мегаватчат се отнася до " Турски поток ". 

 

Газът по " Турски поток " не се потреблява от България по никакъв метод. Последното държавно управление на ГЕРБ построи тръбата за наша сметка, без ние да получаваме каквито и да е количества газ по нея. Газът в действителност отива най-вече към Сърбия и Унгария. 

 

Пазарната логичност е актуалната спомагателна такса да се заплаща от " Газпром ". Дали " Газпром " ще реши да изнуди Сърбия и Унгария с по-високи цени на съветския газ, България няма отношение към това. Да не приказваме, че от самото начало от края на април 2021 година, когато " Газпром " спря газоподаването към нас без никакво предизвестие, България не попречи по никакъв метод на работата на " Турски поток " - газопровод, който построи за лична сметка, без да получава нито една молекула газ по него. 

 

Същевременно Нинова приказва и за Шенген, откакто Унгария възнегодува против таксата, намеквайки, че страната ще ни блокира за Шенген.

 

Само преди месеца - в края на август, унгарският външен министър Петер Сиярто обществено съобщи, че " това, че България и Румъния не са членове на Шенген, е срамна действителност ". По-рано през 2023 година той даже уточни, че " в случай че членки на Шенгенското пространство бяха създали колкото България, то би функционирало по-добре ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР