Преди дни аукционната къща Christie`s продаде дигитален колаж за десетки

...
Преди дни аукционната къща Christie`s продаде дигитален колаж за десетки
Коментари Харесай

Скритият талант на Холзи

Преди дни аукционната къща Christie`s продаде цифров колаж за десетки милиони, като употребява нашумелите NFT - тип криптовалута, която подсигурява достоверността на творбите. Явно това е бъдещето в цифровото изкуство и все по-често ще приказваме за него.
 Christie’s, Beeple, Everydays: The First 5000 Days и цифровата творба за 69.4 млн. $
Как се продава цифрово изкуство за десетки милиони

Бъдещето на търговията с изкуство

Днес мотивът да се върнем още веднъж на тематиката за електронния идентификатор и токен е американската певица Холзи.

Тя е фамозна на първо място като реализатор и композитор, само че се оказа мултиталантлива. Миналата година издаде първата си стихосбирка I Would Leave Me If I Could със свои илюстрации, а сега тече изложбата й People Disappear Here на платформата Nifty Gateway.

Експозицията в действителност е търг, в който се наддава с NFT. Тя включва една физическа творба - акрил върху платно, и седем цифрови изображения на всеки един от героите, нарисувани върху картината.
 Снимка 523363

Цифровите произведения на Холзи съставляват 3D анимации, в които фрагментите се движат на фона на злокобен саундтрак. Самите облици в сбирката са страховити и са въодушевени от кошмари на певицата, които тя сънува по време на карантината.

Пред Paper авторката споделя и другата причина за безсънните си нощи: " След седем години сърфиране в хотелски стаи по целия свят, приспособяването към личната ми тъмна пещера в Калифорния мина през лека крива на образование. "

Една част от приходите от изложбата ще бъдат дарени на организацията My Friends Place, която подкрепя бездомните младежи в Лос Анджелис. Друга част ще получи неправителствената организация Carbon 180, която работи старателно по друга болна тематика - ограничение на въглеродните излъчвания.
 Илон Мъск, XPrize Carbon Removal и премията от 100 милиона $ за устройство, което улавя въглероден двуокис
Илон Мъск дава премия от 100 милиона $

Амбициозен проект

Колекцията People Disappear Here на Холзи е качена на.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР