Преди депутатите да подредят програмата за седмицата, страстите в НС

...
Преди депутатите да подредят програмата за седмицата, страстите в НС
Коментари Харесай

ИТН и БСП с размяна „любезности” и почти до бой заради Закона за личната помощ

Преди депутатите да подредят програмата за седмицата, пристрастеностите в Народно събрание още веднъж се разпалиха. Почти до физическа разпра се стигна след въпрос на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ към ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски „ кой тъкмо орган е той от тялото на Нинова ”, оповестява Tribune.

Повод за питането стана изявление на Иван Ченчев от социалистите, който възрази против отправените от Йорданов лични квалификации и изиска ръководителят на Народното събрание да овладее залата.

Той попита, откакто Тошко Йорданов като ръководител на ПГ на Има Такъв Народ е проводникът на решенията на техния водач, какъв е – „ дясна ръка, лява ръка или кой тъкмо орган на техния водач ”.

Тошко Йорданов отговори, че на Ченчев може да не му харесва неговия език, само че приказва истината.

„ Може да е малко по-директно, само че приказвам истината, тъй като лицемерието в този парламент е издигнато на неповторимо равнище ”, сподели Йорданов и даде за образец Българска социалистическа партия за Закона за персоналната помощ, при който „ едно се приказва, друго се прави ”. Йорданов означи, че водачите на Политическа партия „ се скъсват да звънят на хората от нашата парламентарна група, да се обаждат на роднините им, да им оферират постове. Това е висша форма на скотщина и двуличие ”.

И попита: „ Вашият водач – господин Свиленскиq кой тъкмо орган от тялото на Корнелия Нинова е ”.

Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов даде 20-минутна отмора, с цел да се успокоят пристрастеностите, а след обновяване на съвещанието наложи наказване „ неодобрение ” на ръководителя на парламентарната група (ПГ) на Има Такъв Народ Тошко Йорданов за негово изявление, което освен съдържа обиди към сътрудници, само че е довело и до вълнения в залата.

Преди това имаше още една замяна на „ любезности ” сред Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.

Георги Михайлов от Българска социалистическа партия репликира Любомир Каримански пък като го съпостави с вуйна Поли от „ Том Сойер ”.

„ Много ви апелирам, господин ръководител, в духа на парламентаризма да не позволявате на сътрудници да се изживяват като вуйна Поли в „ Том Сойер ” тука и да кадят тамян на своите сътрудници от парламентарна зала, доста е грозно. Толкова е некрасиво тук да излезеш и да се развикаш от трибуната: „ Как не ви е позор ”. Мен ми е неловко на сътрудник като Каримански да му върша забележки по този мотив посредством Вас ”, сподели той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР