Преди ден бТВ съобщи за нова вълна от фенове на

...
Преди ден бТВ съобщи за нова вълна от фенове на
Коментари Харесай

Искат да пият белина? Дайте им да пият

Преди ден бТВ заяви за нова вълна от почитатели на белината - въодушевени не толкоз от някогашния американски президент Доналд Тръмп, колкото от COVID-19, антиваксърството и нежеланието да се внимава в учебно заведение.

За какво става дума? MMS, или магическият минерален суплемент е тип белина (не същата като натриевия хипохлорид, само че с доста сходно действие), която може да се употребява за избелване, разчистване на вода (при 0,8 мг/л) и като дезинфектант. Много запалянковци обаче желаят да лекуват с това съединяване (което назовават хлорен диоксиТ, а в действителност е хлорен диоксиД, а действително (понякога, съгласно бранда) - натриев хлорит) всевъзможни заболявания и положения - от аутизъм, през рак, простуда, акне, та чак до COVID-19.

Кой измисля тази идиотщина? Бившият сциентолог (смахнатаа американска псевдорелигия, измислена от другояче занимателен писател-фантаст) Джим Хъмбъл. Той разказва своя протокол през 2006 година в неуместно издание, в което твърди, че лекува надали не всяка болест, съществувала в миналото. През 2016 година Хъмбъл признава -, само че това не стопира идиоти да го цитират като популярен изобретател и до през днешния ден.

Кой я подхранва на родна земя? Обичайните обвинени - необразовани измамници, които печелят на гърба на наивниците. Например, който разделя свободното си време сред нападателна антиваксърска изразителност, шаманизъм, натуропатия, енергийно лекуване, и приключва псевдонаучния си пакет с хлорен диоксиТ. В измежду природата Бакалов изяснява по какъв начин десетки родители лекували децата си от аутизъм с постоянно приемане на белина.

Друг облик - търговецът на белина Светослав Стаматов от Бургас, който се появи и в ефира на бТВ, пък първо разгласи, че това не било лекарство, след това стартира да изяснява по какъв начин в действителност " чистело " вируси, гъбички и паразити и трябвало да се " приема вярно ".

Изненада - няма верен метод да приемате белина. И да, има десетки хиляди случаи по целия свят на хора, приемали хлорен диоксид, с безусловно същите реакции като тези, които пият " класическа " белина (натриев хипохлорит) - гадене, повръщане, изгаряния, гибел.

А кой им приглася? През далечната 2013 година проф. Надка Бояджиева от Медицинския факултет на Медицинския университет в София (да, пред БНР), че натриевият хлорит не можел да наранява здрави кафези и в действителност може да " почиства " тялото. Натриевият хлорит е сходен дезинфектант на хлорния диоксид.

" Има очистващ резултат да вземем за пример при клизми и рак на червата и рак на женските полови органи. Различните типове рак обаче са разнообразни по механизъм на лекуване. Има приложение при рак на кожните болести. Това вещество не лекува заболявания, а повлиява имунната система ", изяснява тогава проф. Бояджиева.

И твърди, че нямало потвърдено директно токсично деяние върху клетките.

Такова в действителност има. Натриевият хлорите отровен и рисков.Не е утвърден на никое място за никаква здравна приложимост - употребен е единствено за таргетирано инжектиране на тумори, нещо, което се прави за ликвидиране на кафези, не лечението им. Защо проф. Бояджиева е говорила нелепости или се е изразила непрецизно преди 9 години - никой не знае, само че в този момент името ѝ се употребява от измамници, с цел да си популяризират стоката.

Над 10 хиляди българи може и да пият белина, твърди бТВ - въз основата на брой лайкове на група във фейсбук. Но несъмнено са най-малко толкоз. Това е следващата проява на тоталния неуспех на българското обучение и цялостния срив на доверието в институциите. Но той бледнее пред броя неимунизирани у нас.

Сега здравното министерство желае да вземе ограничения - да се спре продажбата на хлорния диоксид. Това не е по никакъв начин почтено - някои хора имат потребност от чиста вода в басейна. А в случай че някой желае да пие белина, това си е напълно негово право - в последна сметка " всеки самичък си преценява ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР