Преди дебатите и гласуването от парламента на вота на недоверие

...
Преди дебатите и гласуването от парламента на вота на недоверие
Коментари Харесай

Демонстрации и протести преди дебатите и гласуването на вота на недоверие

Преди дебатите и гласуването от Народното събрание на вота на съмнение към държавното управление, в София се възнамеряват митинги " за " и " срещу " политиката на кабинета.

Тази вечер в 18 часа пред президентството е плануван " Марш за европейска България - в отбрана на парламентаризма и демокрацията ", проведен от самодейността " Правосъдие за всеки ".

" Имаме напълно съответно обръщение към президента, тъй като когато той видя страната, завладяна от мафията, слезе при хората и размаха пестник. Ние считаме, че в този момент още веднъж е настъпил един подобен миг и вместо да се крие зад някакви високопарни изречения, може би би трябвало да стартира да посочва нещата с същинските им имена ". Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " юрист Емил Георгиев от " Правосъдие за всеки “:

" Много е значимо президентът като бранител на парламентаризма да вземе отношение и по този въпрос, тъй като ние виждаме по какъв начин парламентаризмът в миналата седмица беше безусловно изнасилен със свалянето на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, даже политически водачи от опозицията споделиха, че той е станал жертва и не си отива поради някакви неточности или персонални качества, а поради актуалната политическа обстановка ".

В 18:30 пред Народното събрание е плануван цивилен митинг в поддръжка на държавното управление.

Такива демонстрации се чака да се проведат и във вторник и в деня на гласуването от депутатите на вота на съмнение.

Във вторник пред Народното събрание се провежда и протест на партия " Възраждане " с искане за оставка на държавното управление и привикване на предварителни парламентарни избори.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР