Преди да стане премиер, Борис Джонсън заяви, че правителството трябва

...
Преди да стане премиер, Борис Джонсън заяви, че правителството трябва
Коментари Харесай

Производителят на лондонските автобуси спря работа

Преди да стане министър председател, Борис Джонсън съобщи, че държавното управление би трябвало да " направи всичко, което може, с цел да обезпечи бъдещето на една велика английска компания ". Той говореше за северноирландската компания, която създава фамозния червен двуетажен рейс London Routemaster. Но с идването на есента и увеличението на опцията Англия да излезе от Европейския съюз, Wrightbus спря работа, написа Deutsche Welle.

Консултанската компания Deloitte, която пое ръководството в опит да я избави, съобщи, че " не бе допустимо да бъде открит покупател, който да желае да резервира бизнеса ", както и че " почти 1 200 чиновници бяха освободени ". Междувременно The Guardian цитира синдикална организация, съгласно която са застрашени и още 1 700 позиции във веригата за доставки.

Wrightbus, основана в Балимена, водеше договаряния с трима евентуални купувачи, откакто се изправи пред дефицит на паричен поток, само че не съумя да реализира договорка. Компанията е притежавана от фамилията на 92-годишния създател сър Уилям Райт. Говорител съобщи, че преходът от дизел към електричество в рейсовете е предизвикал " изострен спад " на търсенето на продуктите им на Острова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР