Преди да се затичате към аптеката, за да си купите

...
Преди да се затичате към аптеката, за да си купите
Коментари Харесай

Преди да се затичате към аптеката: 13 домашни лечебни средства, които действат моментално

Преди да се затичате към аптеката, с цел да си купите медикамент против контактна алергия или лекарство против главоболие.
Хапчета против гадене при пътешестване или нещо лечебно против различен проблем, вижте първо по какъв начин можете да си помогнете с подръчни средства.
У дома всички имаме артикули, които могат да ни окажат ефикасна помощ.
1. Лепенки за рани против растенията, провокиращи обриви
Лепенките за рани „ поемат “ или изсмукват отровата, която провокира алергията. Ако червени петна или плюски се появят след контакт с растение, което предизвика уртикария, почистете засегнатата зона, след това залепете на мястото лепенка за рана. По този метод ще попречите на алергията да се популяризира по цялото ви тяло.

2. Бутилки ледена вода под пръстите на мъчителните крайници
Търкаляйте бутилки с ледена вода под краката си, това прави чудеса против болките в краката. Масово употребена от спортистите, тази техника, наречена криотерапия (лечение с лед) понижава възпалението и болката и оказва помощ на мускулите на краката да си върнат подвижността.
3. Ябълки, когато нямате подръка четка за зъби
Въпреки захарта, която съдържат, ябълките са известни с това, че могат да заменят четката за зъби. Тези сочни плодове имат и друга дарба – да почистват петната по зъбите и да ги избелват.

4. Захарно цвекло против запек
Опитайте се да изядете две-три захарни цвекла, преди малко сварени на пара. Запазете водата от варенето и я пийте. Тя е богата на витамини, само че и ще ви помогне също по този начин да прочистите дебелото си черво.
5. Джинджифил против неразположение при пътешестване
Натопете джинджифил в кипяща вода и оставете да поври 10 минути, с цел да приготвите чай, който да пиете по време на пътуването си.

6. Черен чай против ечемик на окото
Сложете топлото пликче от черен чай върху окото си. Ако можете, залепете го с лепенка и го дръжте по този начин цяла нощ. На сутринта ечемикът ще е липсващ.
7. Зехтин и вино против болки в мускулите
Спортували сте и малко сте попресилили мускулите си. В резултат в този момент ви болят. За да ги отпуснете, масажирайте ги със примес от равни елементи зехтин и вино.
8. Домат против увеличена простата
Консумирайте го сварен, на сос или на чорба десетина пъти седмично. Доматът е антиоксидант, има антивъзпалително деяние и лимитира хипертрофията на простатната жлеза.

9. Чесън за облекчение на отит
Имате отит и от инфекцията ви е зле. Извлечете сока от една скилидка чесън и го излейте в болното ухо. Лечебните свойства на чесъна са общоизвестни – той ще облекчи болката и ще се почувствате добре доста скоро.
10. Кафе при главоболие
Многобройни изследвания удостоверяват позитивния резултат на кафето при мигрената и упоритото главоболие. Кофеинът покачва интензивността на мозъка, което води до стесняване на близките кръвоносни съдове и по този начин болката понижава.
За предпочитане е дългото кафе (в него има повече кофеин), в сравнение с в късото. Не би трябвало да добавяте захар, мляко или други неща и по опция го пийте преди 16 часа.

11. Сода бикарбонат против мъчителното парене в стомаха
Високата алкалност на содата й разрешава да обезврежда хлорхидратната киселина, която предизвиква паренето в стомаха. Разтворете лъжичка сода бикарбонат в 250 мл вода и я изпийте.
Тази терапия не би трябвало да се прави доста постоянно, тъй като има заплаха от нарушение на алкално-киселинния баланс в стомаха.
12. Моркови против разстройство
Вероятно сте чували, че можете да спрете диарията, като консумирате варен ориз, както и в случай че пиете водата, в която е варен.

Но има и друго средство – морковите!
Те са доста ефикасни при разстройство и също така доставят на организма куп потребни субстанции. По-добре е обаче да ги консумирате варени, а не сурови, с цел да не раздразните още повече стомаха си.
13. Ябълков оцет против болки във врата
Мощен антиоксидант и мощно анти възпалително средство, той може бързо да облекчи болките във врата. Натопете една хартиена салфетка в ябълков оцет и я поставете на врата.
Оставете я да подейства към 2 часа. Повтаряйте тази интервенция всеки ден, до момента в който болките изчезнат изцяло. Можете да добавите и две чаши ябълков оцет във ваната си.
Инфо: Народна медицина

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР