Преди да се вземе решение за предоставяне на военна помощ

...
Преди да се вземе решение за предоставяне на военна помощ
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Трябва да преценим риска преди да предоставим военна помощ на Украйна

Преди да се вземе решение за даване на военна помощ на Украйна, би трябвало да се направи оценка на риска за Българската войска. Това сподели през днешния ден пред журналисти служебният министър на защитата Димитър Стоянов. Отговорът му е във връзка предложенията на ГЕРБ-СДС и " Демократична България " страната ни да изпрати военна помощ на Украйна.
Още по темата
Той уточни, че оръжейните системи, които Киев е изискал от нас, са сериозно значими за националната ни сигурност.

Стоянов участва през днешния ден на дипломирането на офицерите от випуск " Полковник Борис Дрангов " - II промяна на Военната академия " Г. С. Раковски ". В него взе участие и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. 

Своите дипломи получиха 85 офицери, обучавали се в другите специализации на магистърска компетентност " Организация и ръководство на военни формирования на оперативно равнище " от професионално направление " Военно дело " на факултет " Командно-щабен ". С отличен триумф приключват 15 офицери. Първенец на Випуска е капитан III сан Георги Калинов от специализация " Разузнаване, специфични интервенции и електронна война ".

Випускът на Военната академия носи името на бележития военачалник, възпитател и сърцевед полковник Борис Дрангов. През тази година се навършиха 150 години от неговото рождение и 105 години от героичната му крах. Той е разгорещен патриот, един от най-достойните български офицери, отдал целия си умишлен живот на Отечеството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР