Преди да се правят политически коментари, трябва да изчакаме КЗК

...
Преди да се правят политически коментари, трябва да изчакаме КЗК
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана

Преди да се вършат политически мнения, би трябвало да изчакаме Комисия за защита на конкуренцията и КЕВР да се произнесат по договорката. Тогава ще пристигна ред на политиците, в случай че има какво да се каже. Това разяснява в студиото на " Панорама " вицепремиерът Томислав Дончев във връзка договорката за придобиването на българските активи на ЧЕЗ от Еврохолд България.

Според Дончев българската стопанска система в този си тип е блъснала тавана, а към този момент сме в плен на ниските разноски. Корупцията също ерозира капацитета за напредък. Най-голямата ѝ вреда идва от това, че подменя чувството за почтено съревнование, сподели вицепремиерът.

Подготвяме промени в закони, наредби, минават през Народното събрание, става известно от време на време, че надолу в комплицираните системи нещата стоят по комплициран метод. Трябват ни очите на потребителите, с секрети клиенти, разяснява вицепремиерът.

Той е изпратил детайлни писма до министрите с нарушаванията на администрацията. Поставен е период от 1 месец тези нередности да бъдат отстранени.
Томислав Дончев: Уредихме непрекъсваемостта на административното обслужване, когато някой пие кафе или има обедна отмора. Това нервира хората.
По думите му страната има какво да свърши, изключително когато приказваме за просвета и нововъведения. Да се ангажира с повече обществено финансиране. Но това би трябвало да е публичен развой, прикани Томислав Дончев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР