Преди да съществуват аптеките, предците ни са лекували всички болести

...
Преди да съществуват аптеките, предците ни са лекували всички болести
Коментари Харесай

Кои са лечебните растения за всяка зодия

Преди да съществуват аптеките, предците ни са лекували всички заболявания и болежки с билки. Но лечебното им деяние може да е по-силно или по-слабо според от зодията. Тук ще разберете кое растение е най-подходящо за вас и по какъв начин да извлечете от него оптималния целителен резултат.

Везните се опиват от мириса на лавандула

Лавандулата е многостранна билка. Освен че излъчва свежо благоухание на цветя, тя намира приложение и в кухнята, и в медицината, и в козметичната промишленост. Като етерично масло лавандулата укрепва тялото и духа и се грижи за кожата. Осигурява отморяващ сън през нощта във тип на арома-лампа. Всички тези качества доста оказват помощ на типичните Везни. Освен това билката прогонва комари и молци. И в случай че това не я прави многостранна… Градинският чай е прочут още от древността като лечебна билка. Най-общо той има подсилващо и стимулиращо деяние, само че също по този начин прочиства организма от шлаки и има кръвоспиращ резултат. При проблеми с гърлото и кожата тази билка също предлага помощ.   

Скорпионите харесват хрян

Типичният Скорпион обича провокациите, в това число във връзка с вкусовите си рецептори. Ето за какво хрянът е подобаващата билка за него, даже единствено поради лютивия си усет, който може да извика сълзи в очите. Както множеството билки, по този начин и хрянът съдържа лековити субстанции (например синапено масло, калий, калций и витамин С). Коренът му може да се яде недопечен или да се прибавя настърган към рибни и месни ястия, салати, супи и сосове. Полезен е при проблеми със стомаха и червата, оказва помощ против ревматизъм и захапване от инсекти, пази от настинки. Сокът от хрян има антибактериално и дезинфектиращо деяние. Малцина обаче знаят, че това растение е афродизиак и има способността да покачва половото увлечение. И без това буйният Скорпион става неукротим, когато употребява хрян!

Стрелците обичат мащерка

От чист идеализъм и положителни планове Стрелецът от време на време желае доста неща едновременно, което освен е изтощително, само че може да докара и до неточности. Тогава е добре да има разполагаем мащерка. Освен че се употребява за фалшификация, тази билка укрепва нервите и покачва концентрацията. Освен това мащерката укрепва имунната система и контролира кръвното налягане. Миризмата й е тръпчива и стипчива, тъкмо каквато се харесва на Стрелците. По същата причина те обичат и аромата на индийското орехче. Тази фалшификация ги ободрява телесно и духовно, само че в същото време работи успокояващо и уравновесяващо.

Козирозите се нуждаят от жълт кантарион

Козирозите са амбициозни, работливи и с възприятие на дълг. Те са взискателни към себе си, рядко си разрешават отмора и настойчиво преследват задачите си. Така постоянно оставят персоналния си живот и удоволствията на назад във времето, заради което е податлив към депресии. Жълтият кантарион е доста подобаващ за него, тъй като има общо укрепващо и успокояващо деяние и най-много усъвършенства настроението.

Водолеите обичат маточина

Билка, надлежно миризма, която доста подхожда на Водолея, е маточината. Казват, че ободрява духа и покачва концентрацията. Освен това има подобряващи храносмилането и прочистващи от отрови свойства. Маточината оказва помощ при настинки, нарушавания на съня и болести на храносмилателните органи. Тази билка има разностранно приложение (не единствено като етерично масло, само че и в кухнята); ето за какво е безусловно наложителна за въздушните знаци, които би трябвало да я отглеждат в градината или на перваза на прозореца си.

Рибите харесват кимион

Билката, която не трябва да липсва в кухнята на Рибите, е кимион. Освен че се отглежда елементарно и не е придирчиво, това растение оказва позитивно влияние върху родените под знака на Риби (и не само). Кимионът заздравява стомаха, отстранява газовете и ароматизира устната празнина. Прилаган външно, облекчава ревматичните болки. Освен това работи укрепващо на целия организъм.

  Към първата част ТУК

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР