Преди да разгледаме въпроса дали нивото от 32 GB RAM

...
Преди да разгледаме въпроса дали нивото от 32 GB RAM
Коментари Харесай

Дойде ли най-накрая времето за 32GB RAM?

Преди да разгледаме въпроса дали равнището от 32 GB RAM е новата златна среда за елементарните консуматори, би трябвало да знаете нещо. За експертите, работещи в областта на основаването на наличие от висок клас, или за съществени калкулации, 32 GB RAM е в огледалото за назад виждане. Не е извънредно мобилните преносими компютри за работа да се доставят с 64 GB RAM, а настолните работни станции постоянно имат процесори и дънни платки с оптимален потенциал на RAM над един терабайт.

За тези консуматори няма подозрение какъв брой памет им е нужна.

Тя се диктува от приложенията и размера на активите или масивите от данни, които би трябвало да се обработват. Оперативната памет би трябвало да е задоволителна, с цел да зарежда мощните процесори с данни, другояче целият този хардуер ще работи на луфт.

Типът консуматор, за който ще приказваме тук обаче, е елементарният консуматор. 

Това включва хора, които извършват ежедневни задания, свързани с производителността… Такива, които се занимават с базово редактиране на видео, 3D моделиране и музикална продукция като занимание. И, несъмнено, геймърите. Какъв е аргументът за 32 GB RAM за тези, които не употребяват служебна кредитна карта, с цел да купуват хардуер?

Изискванията към игрите се покачват

За геймърите бързо излиза наяве, че 32 GB RAM идват все по-близо. В Star Citizen като минимално условие е посочена 16GB RAM. Spider-Man Remastered изисква 32GB RAM за най-високите си настройки с потребление на ray-tracing. Elden Ring изисква най-малко 12GB RAM, а чакаме идващото потомство игри с отворен свят да имат 16GB като насочна точка, вместо като целесъобразно условие за RAM в горния диапазон.

Тъй като от ден на ден игри стартират да показват целесъобразни условия за RAM над 16 GB, ясно е, че тези, които сега играят с 16 GB памет, ще бъдат подложени на напън да надградят рано или късно. Така 24GB или 32GB се явяват като последваща стъпка.

Сърфирането в табове е все по-голям проблем за паметта

Не всички от нас играят видеоигри или прекарват времето си в планиране на спортни коли в CAD приложения. Почти несъмнено всички употребявате компютъра си за интензивно уеб сърфиране. Преглеждането посредством раздели направи допустимо отварянето на десетки или стотици уеб страници по едно и също време. Съвременните уеб страници могат да заемат стотици мегабайти памет според от наличието си, тъй че размерът на нужната памет бързо се усилва.

На компютри с по-малко оперативна памет уеб страниците, които не употребявате сега, се кешират на твърдия ви диск. Ако този диск е бърз SSD, въздействието може да не е прекомерно фрапантно, само че даже и тогава продуктивността може да бъде мудна, защото компютърът ви обезверено реалокира данни към и от RAM, до момента в който сърфирате.

Ако сте от хората, които имат толкоз доста отворени раздели, че даже не могат да се прочетат заглавията им, покупката на 32 GB оперативна памет може да докара до осезаема смяна в отзивчивостта на системата ви.

Излишната оперативна памет не се губи

Съвременните операционни системи като Windows 11 или macOS са задоволително интелигентни, с цел да употребяват спомагателната RAM памет, с която разполагате. Ето за какво след надграждане от 16 GB на 32 GB RAM да вземем за пример ще видите, че празният ход на системата употребява повече от общото количество RAM памет, което сте имали преди този момент.

Операционните системи могат да зареждат авансово приложения или постоянно употребявани данни, тъй че когато натиснете бутон, реакцията да е доста по-бърза. Използването на RAM памет, която сега не се изисква от работещо приложение, като памет в режим на подготвеност, нормално е нещо положително.

Многозадачността е от голяма важност

Обсъдихме условията към паметта на обособените приложения, само че съществена мощ на актуалните лични компютри е многозадачността. Ако желаете да стартирате няколко приложения по едно и също време, ви е нужна задоволително RAM памет, с цел да побере всичко това. Ако не го извършите, компютърът е заставен да трансферира наличието на RAM паметта към диск вместо това, което е както казахме е доста по-бавно.

Макар че вашият браузър с доста табове или видеоиграта ви може да не изразходват 32 GB RAM сами по себе си, дружно те биха могли да я употребяват, даже и за малко. Съвременните компютри също по този начин разполагат с голям брой процесорни ядра. Става обикновено да имате доста ядра.

Наличието на доста ядра значи, че процесорът на компютъра ви може елементарно да извършва няколко тежки задания по едно и също време, само че в случай че няма задоволително оперативна памет, общият брой на ядрата е без значение. Ако желаете да продължите да сърфирате в интернет или да гледате YouTube, до момента в който видео планът ви се рендерира във фонов режим, имате потребност от ядра и RAM, с цел да поддържате нещата гладки и бързи.

Кой няма потребност от 32 GB RAM?

Време ли е всички да преминат към 32 GB RAM? Към момента на писане на публикацията отговорът е „ да “ за геймърите от междинен и висок клас, за тежките многозадачни задания и за всички, които търсят допустимо най-гладкото компютърно преживяване.

Вече не можем да препоръчаме 8 GB RAM за общи калкулации, най-малко не и за системи с Windows. Windows 11 се нуждае от забележителна част от нея, като не оставя толкоз доста за даже непретенциозно нуждаещите се от памет приложения. Една система с Windows с 8 GB ще може да се употребява до някъде, в случай че има SSD, само че часовникът тиктака. Тъй като даже приложенията за обща продуктивност и уеб наличието не престават да стават по-гладни.

16 GB RAM наподобява е най-удобното минимално количество за геймъри, които нямат нищо срещу да играят на минимални настройки.

По сходен метод общите консуматори, които вършат неща като сърфиране в интернет с сдържан брой раздели, извършват офис или учебни задания и слушат музика или гледат видео, могат да не надграждат над 16 GB. Дори в случай че вършиме всички тези неща по едно и също време.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР