Преди да пусне iPhone 6, Apple знаела, че нейните 4.7-инчови

...
Преди да пусне iPhone 6, Apple знаела, че нейните 4.7-инчови
Коментари Харесай

Apple знаела, че iPhone 6 се огъва лесно, но го пуснала и отричала проблема

Преди да пусне iPhone 6 , Apple знаела, че нейните 4.7-инчови и 5.5-инчови устройства са доста по-склонни да се огъват от iPhone 5s. Тя обаче траяла да омаловажава казуса, макар че таксува потребителите с високи цени за ремонт и тихичко се занимавала с казуса посредством инженерни промени. Откровенията пристигнаха през днешния ден от уеб страницата Motherboard, който цитира документи от препоръчано правосъдно дело, свързани с iPhone 6, с обвинявания за огъващия се хардуер.
Според отчета, Apple провела инженерни проби на iPhone 6 и iPhone 6 Plus, преди да бъдат пуснати, като те определили, че апаратите са били надлежно 3,3 и 7,2 пъти по-склонни да се огънат от предходния флагман iPhone 5s. Преглеждайки тестванията като част от делото, арбитър Луси Кох споделя, че Apple преди премиерата е знаела, че новите iPhonе-и „вероятно ще се прегънат по-лесно спрямо предходните поколения“. Това е главен проблем, макар че след това компанията твърди, че инженерни проблеми с устройствата няма.

Отчитайки известията за елементарно огънати телефони, които стартират да се назовават ​​ „Bendgate“ , Apple дефинира проблемите като „изключително редки“ и споделя, че „iPhone 6 и 6 Plus дават отговор или надвишават всичките ни високи стандарти за качество, с цел да устоят в ежедневието“.

Компанията декларира още, че вярно е тествала телефоните за общо прилагане и сюжети на корист, като в началото е получила единствено девет тъжби по отношение на огъващи се iPhone 6 Plus от милиони консуматори на устройства.

Макар да е известно от години, че Apple е минала към по-силна алуминиева сплав за идващите модели на iPhone 6s, в отчета се отбелязва, че Apple също тихомълком прави вътрешни промени в серията iPhone 6, която продължава да продава на по-ниски цени. За да отговори на проблем, прочут като „touch disease“, при който сензорният екран стопира да работи вярно, когато устройството се е огъвало, Apple стартира да употребява сплав, с цел да укрепи частта от чипа Touch IC на логическата платка. Това пречи на чипа да се отдели от дъното по време на прегъване, което съгласно правосъдното дело се случва естествено посредством естественото слагане на телефона в джобовете.

Вместо да признае, че казусът идва от изкривяването, Apple разгласила уведомление, в което се твърди, че „touch disease“ се случва единствено когато телефоните са „изпуснати няколко пъти на твърда повърхност“, като категорично упреква потребителите за казуса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР