Преди да попадне в ръцете на детето, таблетът трябва да

...
Коментари Харесай

Как детският таблет става съюзник на родителите


Преди да попадне в ръцете на детето, таблетът би трябвало да бъде квалифициран от родителите
(снимка: HMD Global)

В Деня на детето доста родители възнамеряват да зарадват малчуганите си с дарове и постоянно избират най-сигурния вид – нов смарт телефон или таблет. В същото време обаче, часовете, които децата прекарват пред устройствата, сърфирането в интернет, както и невъзможността родителите да ги управляват непрестанно, крият своите опасности.

В поддръжка на възрастните и с грижа за най-малките консуматори компании като HMD Global, финландския производител на мобилните устройства и аксесоари Nokia, дават потребни насоки по какъв начин да регулирате използването на смарт телефона и таблета и да ги превърнете в свои „ съдружници ”, без да лишавате детето от игри и други развлечения.

Родителите дефинират разпоредбите, детето ги съблюдава на драго сърце

След като купите таблета, идва ред на подготовката му, преди да попадне в ръцете на най-младите членове на фамилията. Независимо дали децата ви са още дребни, или към този момент са младежи, приложението Family Link на Гугъл ви дава опция да установите цифрови правила, които да ги направляват, до момента в който учат, играят и сърфират онлайн.

Едно от първите неща, които е добре да извършите при настройките, е да решите какъв брой време детето да прекарва на таблета си дневно, както и в какъв брой часа вечер той да става недосегаем, с цел да осигурите здравословен сън на дребния консуматор. Приложението ще му демонстрира ясно с какъв брой време разполага, само че и ще му разрешава да избира по какъв начин да го разпределя в границите на деня. Можете да определите разнообразни предели за уикендите и образователните дни, да заключите таблета отдалечено, в случай че прецените за належащо, както и да следите местоположението на детето, в случай че то носи таблета със себе си.

С таблета се реализира съвършеният баланс сред образованието и развлеченията
(снимка: HMD Global)

Освен за времето, прекарано пред екрана, е значимо и да насочите детето към качествено наличие. Family Link ще ви бъде от изгода и за това – можете да наблюдавате каква е интензивността във всяко от приложенията, да получавате сигнал на своя мобилен телефон, с цел да одобрявате или блокирате дадени приложения, които малчуганът се пробва да смъкна, както и самите вие да изберете и инсталирате приложения с развлекателен или учебен темперамент, предложени от учители.

Качествени развлечения за най-малките

С таблета можете да постигнете съвършения баланс сред образованието и развлеченията, който изцяло да удовлетворява децата. Наличният за работа с Android таблети режим Гугъл Kids Space, да вземем за пример, предлага наличие, особено подбрано за потребителите до 13-годишна възраст. С него те имат достъп до цяла виртуална библиотека с предложени от педагози и експерти в областта на цифровото наличие за деца приложения, книги и видеоклипове. Всички те са подобаващи за възрастта и ползите на подрастващите и ги предизвикват да откриват любопитна и потребна информация, да демонстрират креативния си капацитет и да развиват мозъка и въображението си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР