Преди да направим дружество или клуб, всички бяха приятелски настроени

...
Преди да направим дружество или клуб, всички бяха приятелски настроени
Коментари Харесай

Пендиков мечтае да се върне в Северна Македония, нарече единия нападател близък до ВМРО-ДПМНЕ

Преди да създадем сдружение или клуб, всички бяха другарски настроени към мен. Бяхме другари. Имах доста повече другари, в сравнение с в този момент. " Това пред Би Ти Ви пребитият секретар на клуб " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков съвсем месец след.

В изявлението Пендиков дефинира недвусмислено нападението като акт " от ненавист ". Потвърди, че като дребен не се е самоопределял като македонски българин и въпреки да не е бил отрицателно надъхан, не харесвал " никого от прилежащите страни ", поради подправената история, която се учи в страната. " Ние учехме такава история, че единствено сърбите са ни братя и всички други са желали да се случва нещо неприятно на Македония. "

" За да си македонски българин, просто би трябвало да се осъзнаеш ", сподели. " Това е развой. " Заплахите, " че ще ме убият, че ще ме пребият, ще ми възпламенят къщата ", почнали по-късно, когато се присъединил в панихиди за " хора, които са неразрешени в Македония ", като Ванчо Михайлов и Мара Бунева и направените сдружение и клуб " Цар Борис Трети ".

Пендиков отхвърли някой в България да заплаща на него и други, с цел да бъдат македонски българи. " Знаем вярната история. Това, че сме предатели, това за мен е, че обичаме България и заем историята. "

 Министерство на вътрешните работи даде обещание да обезпечи защита на Пендиков, нападателите му са с повдигнато обвиняване Министерство на вътрешните работи даде обещание да обезпечи защита на Пендиков, нападателите му са с повдигнато обвиняване

Заплахите, по думите му, не престават и през днешния ден, само че не познава създателите им, а управляващите не реагират макар подадените сигнали.

Какво тъкмо е станало

Пендиков говореше мъчно - с шини в устата и със счупена челюст, изясни, че яде единствено течни храни. Повтори известния от българските и македонските управляващи роман, за трима души, влезнали в заведение и нападнали го словесно, а по-късно пребили го начело, позволява, че един от атакуващите го удрял с бокс, само че мисли, че е ритан и от тримата. Нападателите си тръгнали едвам откакто жена излязла от заведението и споделила, че в случай че не го създадат, ще извика полиция, само че никой не му оказал помощ. Обадил се полицията, която го пратила в незабавна помощ.

 Трагедия от неточности: побой и празник вкараха София и Скопие в прочут коловоз Трагедия от неточности: побой и празник вкараха София и Скопие в прочут коловоз

Пендиков изясни и че бил трансфериран в профилирана болница, само че оттова му споделили да търси метод да се прибере у дома и от понеделник да си търси доктор в Скопие, самичък, след което се обадил на дипломат Ангел Ангелов. Властите в Северна Македония упорстват, че желали да го трансферират в една от положителните профилирани лечебни заведения, преди българската страна да реши да го транспортира в София.

Обясни, че познава Илия Спасески, арестуван за побоя и посочен от Пендиков, защото Охрид е дребен град и е известно, че той е " непосредствен човек на ВМРО-ДПМНЕ ", главната опозиционна партия. Отрече обаче да е имал " непосредствен контакт " с него, поради който да има проблеми, и сподели, че не познава другите нападатели.

Бъдещето

Пендиков сподели, че мисли да се запише в български университет и да учи интернационалните връзки, само че по-късно желае да се върне в Северна Македония.

Просто ние сме от там. Редно е да се върнем. Аз съм от там, там съм роден. Там са приятелите ми, там ми е всичко. Защо да не се върна? Просто се надявам да се успокоят тези неща, които се случват от самото начало.
Християн Пендиков,
секретар на клуб " Цар Борис Трети "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР