Преди да извършат една покупка, потребителите все по-често проучват в

...
Преди да извършат една покупка, потребителите все по-често проучват в
Коментари Харесай

Той вече знае всичко за вас. Погрижете се да ви хареса

Преди да извършат една покупка, потребителите все по-често изследват в интернет, търсят противоположна връзка във конгреси или от другари, вместо само да имат вяра на това, което им казвате в рекламите си. Тук идва на помощ така наречен Inbound („ привличащ “) маркетинг, чиято цел е доближаването на потребителя с марката ви, предоставяйки му повече информация, забавно наличие и добавена стойност във всеки стадий от изследването, което прави за вашия артикул или услуга. Вижте няколко образеца, които могат да са ви от изгода.

Ангажирайте ги в обществените медии

25 % от бизнеса към момента не употребява обществените медии, а само ги проучва и доста рядко ангажира аудиторията. Експериментирайте, с цел да откриете най-хубавото място за бизнеса си, в това число в Twitter, Фейсбук, Instagram и YouTube.

Обновете уеб страницата си, с цел да го извършите изцяло фокусиран към потребителя

Бърз обзор в интернет ще ви убеди, че доста от уеб страниците към момента са насочени към продукта и не са обновявани от години. Днес потребителят желае да види всичко належащо с един взор, приспособено за мобилни устройства, както и да има елементарен достъп до помощ и рекомендации от предходни клиенти.

Ангажирайте се със обществена активност

Потребителите харесват компании, които са модели за подражателство по повод запазване на околната среда, поощряване на обществените промени и подкрепяне на хората с по-малко благоприятни условия. Например, Whole Foods притегля хората, като акцентира техните лични старания в поддържането на устойчива околна среда и обезпечаването на хуманно отношение към животните.

Не забравяйте добавената стойност

Бъдете изобретателни и прибавете стойност на това, което оферирате на целевата си публика, без да го наричате маркетинг. Добавената стойност построява въздействие, а оттова може да построи и вашия бизнес. Потребителите обичат да се учат от водачите и иноваторите и това ги приближава до покупката.

Осигурете връзки, учредени на запаметяващи се потребителски преживявания

Отличителните белези оттатък продукта притеглят потребителите, в това число удобството от извършването на покупки, поръчките, доставката и персонализирането. Цялостното потребителско преживяване се свързва с преданост, доверие и наново посещаване от страна на потребителя.

Създайте партньорство с различим бизнес

Установете съдействие с организации и бизнеси, които са положителни в „ привличащия “ маркетинг, с цел да привлекат своите клиенти и почитатели. Създайте нещо взаимно, като промоционални артикули или събитие да вземем за пример. Предизвикателството е да предадете вашето известие в подтекста на добавената потребителска стойност и да изградите взаимоотношения с клиента, без той да усеща напън.

Мартин Цвилинг, изпълнителен шеф и създател на Startup Professionals за Inc.com, превод: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР