Преди да извадите флашката си от гнездото на компютъра, трябва

...
Преди да извадите флашката си от гнездото на компютъра, трябва
Коментари Харесай

Проблем ли е наистина да вадите флашката преди разкачането ѝ от системата?

Преди да извадите флашката си от гнездото на компютъра, би трябвало да извършите софтуерното разкачане и да изчакате известието, че е безвредно да я вземете. Не всички обаче имат търпението да вършат това.

От Science Alert са решили да проучат основава ли се проблем, в случай че просто дръпнем USB паметта, без да минем през горния развой.

В реалност вярното софтуерно разкачане на флашката в действителност прави нещо значимо и не е инцидентна прищявка на производителите на програмен продукт или хардуер.Онези 30 секунди, които би трябвало да изчакате, оказват помощ на компютъра да резервира вашите данни и програмен продукт. Но рискът в действителност зависи от операционната система и отново от нея зависи какво тъкмо се случва с флашката ви при измъкването ѝ.

Специалистът Филип Римейкър изяснява, че нашите операционни системи са програмирани по този начин, че да третират флашките като че ли постоянно ще бъдат там. Те чакат файловете върху тях да стоят там непрекъснато и да бъдат налични непрекъснато, като това трансформира “отношението” на операционната система към флашките. Това значи, че в случай че стратегия на вашия компютър просто чете информация от флашката и не записва никаква информация, най-вероятно няма да има проблем с вашето неспокойствие за файловете на нея. Но ще обърка файловете на компютъра ви.

Източник: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР