Преди да имате бебе, важно е и двамата да направите

...
Преди да имате бебе, важно е и двамата да направите
Коментари Харесай

5 задължителни прегледа, преди да станете родители

Преди да имате бебе, значимо е и двамата да извършите серия от прегледи, с цел да се уверите, че нямате здравословни проблеми. Защо? Това е належащо за здравето на бебето, както и за естественото протичане на бременността.

Така че отговорността ви като бъдещи родители на процедура стартира надалеч преди да сте станали такива. Реално грижите за бъдещото бебе започват доста преди зачеването и раждането му.

Ето кои 5 прегледа наложително би трябвало да планирате, в случай че сте решили да ставате мама и баща.

1. Общ обзор

Това може да бъде направено както от персоналния ви доктор, по този начин и от гинеколог. Той би трябвало да ревизира здравния ви статус, тежестта ви сега, да поговорите за храненето си, двигателната интензивност, както и медикаментите, които приемате. Медицинската история е не по-важна от менструалния цикъл на дамата. Също по този начин е добре да се прегледат и противозачатъчните способи, употребявани от двойката до този миг, възможни предходни бременности, приключили с крах или аборт по избор, както и навиците на живот.

2. Ваксинации

Това е статус, с който персоналния ви доктор разполага, тъй че елементарно може да ревизирате имунизациите си. А се прави, с цел да може да избегнете възможни болести, които биха могли да бъдат рискови за бременността или бебето. Уверете се, че сте имунизирани против тетанус, дифтерия и коклюш, хепатит В, MMR (морбили, паротит и рубеола) и варицела. Можете да си извършите ваксина против грип преди или по време на бременност, само че единствено след преценката на доктор.

3. Инфекции, излъчени по сексуален път

Дори и да сте 100% сигурни, че сте в моногамна връзка и че сътрудникът ви в никакъв случай няма да ви изневери, въпреки всичко направете този тест. Обичайно лекарите ревизират за хламидия, гонорея, ХИВ, хепатит и сифилис по време на първото пренатално посещаване. И това е в действителност значимо.

4. Генетични проби

Те не са наложителни, само че са целесъобразни за всички бъдещи родители. Обсъдете с вашия гинеколог кои болести да изследвате.

5. Стоматологичен обзор

Да, зъбите ви би трябвало да са част от вашия проект преди бременността. Гингивит по време на бременност усилва чувствителността към бактерии, които предизвикват заболяване на венците, а проучванията демонстрират, че болестта на венците усилва риска от прибързано раждане и ниско тегло при раждане. Затова не подценявайте този обзор, а прибавете и посещаване при вашия ортодонт.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР