Преди да бъдем успешни - политици, новатори, интелектуалци, създатели, труженици,

...
Преди да бъдем успешни - политици, новатори, интелектуалци, създатели, труженици,
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Преди да бъдем успешни, сме длъжни да бъдем преди всичко българи

Преди да бъдем сполучливи - политици, новатори, интелектуалци, основатели, труженици, ние сме длъжни да бъдем на първо място българи и то точно по метода, по който умееха да бъдат нашите предшественици, въодушевени от възрожденските ни идеали. Това сподели в словото си по случай 140 години от Освобождението на Разград ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя означи, че единствено народ, който знае да цени свободата си, заслужава да бъде свободен, и единствено народ, който помни от кое място идва, има право да знае накъде отива. Караянчева уточни, че през днешния ден е празник освен за Разград, само че и за цяла България, тъй като многострадалната ни земя е напоена с толкоз доста героична история, че всяко нейно кътче ни е безпределно скъпо и скъпо. Ние означаваме един огромен празник, който ни дава душа и памет, празник, който постоянно ще ни събира, ще ни заличава разликите и ще ни дава обединяването, от което по този начин мощно се нуждаем в мигове на тествания, и който просто ще ни направи по-добри патриоти, сподели още ръководителят на Народното събрание.

Караянчева добави, че точно през днешния ден повече отвсякога сме длъжни да помислим най-малко една минута за България, и прикани да повторим думите на клетвата, която и тогава - преди 140 години, е една и съща, че земята ни постоянно ще бъде свободна, до момента в който на нея живеят българи.



В приветственото си слово кметът на Разград доктор Валентин Василев означи, че в годината на Българското председателство на Европейски Съюз би трябвало да оценим, че с труд и неизменност сме извоювали мястото си паралелно до всички стопански мощни и съвременни европейски страни. Той прикани да помним, че нашата история, настояще и бъдеще зависят единствено от нас.

Цветя на благодарност пред Мавзолея-костница на починалите съветски воини и български опълченци бяха положени от името на формалните посетители, институции, политически и публични организации, жители.

Празникът на града приключи с тържествена илюминация. По-рано през днешния ден бе отслужен празничен водосвет и панихида за починалите съветски воини и български опълченци в храма "Св. Николай Чудотворец ". По традиция в Общинския културен център се състоя и обичайното празненство за децата, родени в Деня на Разград - 28 януари, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР