Преди да бъде назначен за съветник по националната сигурност съм

...
Преди да бъде назначен за съветник по националната сигурност съм
Коментари Харесай

Бивш съветник на Тръмп е работил американци и руснаци да строят АЕЦ в Саудитска Арабия

Преди да бъде назначен за консултант по националната сигурност съм Белия дом за година и половина, Майкъл Флин е поощрявал построяването на дузина атомни електроцентрали в Саудитска Арабия и други страни от Близкия изток. Проектът е предвиждал изразходването на десетки милиарди щатски долари в блян да се трансформира във втория проект " Маршал ", съобщи The Wall Street Journal.
Изданието се базира на сведенията на някогашни чиновници от Съвета за национална сигурност (СНС) в Белия дом, както и на документи на Надзорния съвет към Камарата на представителите в американския конгрес. Според данните Флин и няколко пенсионирани офицери са помогнали за построяването на АЕЦ от името на лица от частни компании в Съединени американски щати. В частност те са предложили консултантски услуги на всички компании, които са изразявали интерес да сключат контракт за градежа на атомните електроцентрали.
The Wall Street Journal твърди още, че Флин е оповестил отдръпването от бизнес делата си през декември 2016 година, след встъпването си в служба към президента Доналд Тръмп. Той обаче не е спрял да се занимава с плана. Според осведомени, съветникът на президента по националната сигурност не просто не е прекратил разискването на детайлностите към градежа, само че и е наредил на подчинените си от СНС да организират срещи с представители на частни компании, участващи в него.
Това е следващото неподходящо развиване за някогашния консултант на Тръмп. По-рано ABC заяви, че Флин е укривал имената на задгранични високопоставени лица, с които се е срещнал в продължение на седем години, в това число и по време на пътуването си до Саудитска Арабия през лятото на 2015 година, когато е била дискутирана опцията за основаване на американо-руско дружество за създаване на реактори за атомни електроцентрали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР