Преди четири месеца огромно парче шелфов лед се отъсва в

...
Преди четири месеца огромно парче шелфов лед се отъсва в
Коментари Харесай

„Но как са оцелели“: Парче лед се откъсва в Антарктика и разделя бебета пингвини от родителите им

Преди четири месеца голямо парче шелфов лед се отъсва в Антарктика и образува нов айсберг. Това представление провокира покруса - стотици бебета пингвини са отделени от родителите си, които ловувават риба.

Учените смятаха, че пухкавите пиленц императорски пингвин са окончателно изгубени, само че нови сателитни фотоси демонстрират, че доста от тях са оживели.

„ Не знаем по какъв начин са го създали. Те нямаха огромен шанс, изпитах огромно облекчение, когато се появиха на сателитното изображение и изглеждаха относително здрави “, разяснява Питър Фретуел от Британското антарктическо проучване (BAS) пред „ Дейли мейл “.

 Къде ще тестват системата за ранно предизвестие и BG-ALERT на 1 октомври? България 3 мин. Къде ще тестват системата за ранно предизвестие и BG-ALERT на 1 октомври?  Два тона боклуци от Пирин събраха доброволци в „ Пиринско Чисти планини “ Съдържание от партньори 4 мин. Два тона боклуци от Пирин събраха доброволци в „ Пиринско Чисти планини “  Вижте 15-дневната прогноза за октомври България 2 мин. Вижте 15-дневната прогноза за октомври  Фойерверки възпламениха покрив на къща в Сливен България 2 мин. Фойерверки възпламениха покрив на къща в Сливен  Оранжев код за рисков вятър и дъжд в Централна и Източна България в понеделник България 2 мин. Оранжев код за рисков вятър и дъжд в Централна и Източна България в понеделник  Сняг заваля на Витоша, хижа „ Алеко “ побеля (СНИМКИ) България 2 мин. Сняг заваля на Витоша, хижа „ Алеко “ побеля (СНИМКИ)  Намерено е тялото на убития водач на „ Хизбула “ Хасан Насрала Светът 2 мин. Намерено е тялото на убития водач на „ Хизбула “ Хасан Насрала  Къде ще тестват системата за ранно предизвестие и BG-ALERT на 1 октомври? България 3 мин. Къде ще тестват системата за ранно предизвестие и BG-ALERT на 1 октомври?  Два тона боклуци от Пирин събраха доброволци в „ Пиринско Чисти планини “ Съдържание от партньори 4 мин. Два тона боклуци от Пирин събраха доброволци в „ Пиринско Чисти планини “  Вижте 15-дневната прогноза за октомври България 2 мин. Вижте 15-дневната прогноза за октомври  Фойерверки възпламениха покрив на къща в Сливен България 2 мин. Фойерверки възпламениха покрив на къща в Сливен  Оранжев код за рисков вятър и дъжд в Централна и Източна България в понеделник България 2 мин. Оранжев код за рисков вятър и дъжд в Централна и Източна България в понеделник  Сняг заваля на Витоша, хижа „ Алеко “ побеля (СНИМКИ) България 2 мин. Сняг заваля на Витоша, хижа „ Алеко “ побеля (СНИМКИ)  Намерено е тялото на убития водач на „ Хизбула “ Хасан Насрала Светът 2 мин. Намерено е тялото на убития водач на „ Хизбула “ Хасан Насрала

Учените едвам в този момент съумяват да открият, че към момента има пиленца, защото качеството на сателитните изображения е мощно влошено по време на шестмесечния мрачен интервал през антарктическата зима.

Пухкавите пингвинчета оцеляват, само че към момента не са напускали айсберга. Според Питър Фретуел една стихия е задоволителна, с цел да им отнеме живота.

„ Той е толкоз сладостен, желая да виждам негови фотоси всеки ден “, споделят почитатели на Песто

Най-големият проблем за пиленцата са техните пухкави пера. Изглеждат доста сладки и защищават добре от студа, само че не са водоустойчиви. Малките към момента не са се научили и да плуват. А даже и да избягат на сушата, мокрите им пера сигурно ще подсигуряват гибел им при температури от минус 60 градуса по Целзий.

Свен и Меджик станаха известни по целия свят поради своята гей връзка и това, че осиновиха и отгледаха две пингвинчета

Най-големият зложелател на императорските пингвини е изменението на климата. Всяка година ледът изчезва все по-бързо, отчупва се и става по-тънък. Пиленцата падат във водата и се давят. Дори и да съумеят да избягат върху мразовит блок, те постоянно към този момент не могат да намерят родителите си и гладуват.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР