Преди четири години кошмарът, наречен Ковид-19, се изплъзна от Китай

...
Преди четири години кошмарът, наречен Ковид-19, се изплъзна от Китай
Коментари Харесай

Мистериозна бактерия в Япония мори всеки трети

Преди четири години кошмарът, наименуван Ковид-19, се изплъзна от Китай и обиколи целия свят. Сега нещо незнайно, само че още по-смъртоносно, броди из Япония и държи на тръни цялото земно кълбо. 

Експерти сигнализират, че рядка и доста рискова бактериална зараза се популяризира с голяма скорост в Япония, като управляващите се борят да разпознават повода.

Броят на случаите през 2024 година се чака да надвиши рекордните цифри от предходната година, като в същото време

нараства загрижеността, че най-тежката и евентуално смъртоносна форма на стрептококова болест от група А – синдром на стрептококов отровен потрес – ще продължи да се популяризира поради съществуването на мощно вирулентни и инфекциозни варианти бяха доказани в Япония, предава Guardian.

Националният институт по инфекциозни заболявания на Япония съобщи: „ Все още има доста незнайни фактори във връзка с механизмите зад фулминантните (тежки и внезапни) форми на стрептококи и ние не сме на стадия, в който можем да ги разбираем “.

Временните данни, оповестени от института, записват 941 случая на на инфекцията, докладвани предходната година. През първите два месеца на 2024 година към този момент са регистрирани 378 случая.

Докато възрастните хора се смятат за изложени на по-голям риск, вариантът от група А води до повече смъртни случаи измежду пациенти под 50 години.

От 65 души под 50 години, които са били диагностицирани със болестта сред юли и декември през 2023 година, към една трета, или 21, са умряли,

оповестява вестник Asahi Shimbun.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР