Преди броени дни стана ясно, че Благой Георгиев е решил

...
Преди броени дни стана ясно, че Благой Георгиев е решил
Коментари Харесай

Благо Георгиев: Спирам с футбола, вече не изпитвам удоволствие от играта!

Преди броени дни стана ясно, че Благой Георгиев е решил да напусне Оренбург, който играе във второто равнище на съветския футбол. Колегите от " 24 часа " потърсиха халфа, с цел да схванат повода за непредвидената разлъка.

В хода на изявлението обаче се оказа, че дългогодишният национал стопира да играе футбол и се хвърля в дълбоките глъбини на бизнеса. Той изясни какви са претекстовете за решението му.

Благо, потегли си от съветския Оренбург. Каква бе повода?

- По принцип имах контракт за още година и половина. Претърпях интервенция на лявото коляно. И преди, а и по-късно, наблюдавайки равнището на Първа лига, усетих, че това не е за мен. Всъщност най-важното в тази ситуация е нещо друго. Усетих, че нямам предпочитание да играя На 36 година съм и постоянно съм считал, че ще съм до по-късно по терените. Освен това се усещам доста добре физически. Вече обаче не виждам никакъв смисъл.

 Венци Стефанов за Благой Георгиев: Обича да не помни хората, когато към този момент не му трябват
Венци Стефанов за Благой Георгиев: Обича да не помни хората, когато към този момент не му трябват

" Не съм го чувал от година и половина ", съобщи босът на " белите "

Значи ли това, че приключваш с футбола и слагаш завършек на кариерата си?

- Знам, че във футбола и изобщо в никакъв случай не би трябвало да се споделя в никакъв случай. За да съм почтен обаче, би трябвало да ти призная, че към този момент не ми се играе и към този миг завършвам с футбола. Винаги съм обичал тази игра. Целият ми живот е обвързван с нея. Вече обаче не изпитвам наслаждение от футбола, което е най-важното Няма смисъл да правиш нещо, от което не изпитваш наслаждение, в случай че можеш да си го позволиш, несъмнено. Просто в последните 2 месеца тази концепция узря у мен и към този момент съм наясно какво желая.

 Благой Георгиев купи първокласен автомобил на Есмер
Благо зарадва Есмер с кола за над 100 000 лв.

Джизъса не стопира да глези своята обичана

Тъй като това е изненадващо, да го кажем отново в прав текст - Благо Георгиев стопира да играе.

- Да, нямам предпочитание за футбол. Освен неналичието на наслаждение от играта обаче има и други неща, които спомогнаха за решението ми. На първо място това е фамилията ми, на което е извънредно време да обърна доста повече внимание. Започнах и да се занимавам с нови неща. Това са планове, които ангажират и човек би трябвало да е сериозен, щом се е захванал с тях.

Ще разкриеш ли защо става дума?

- Всичко е в доста начален стадий. Идеите занапред ще се развиват. Не желая да встъпвам в детайлности. Мога единствено да кажа, че въпросните планове са доста надалеч от футбола и са свързани с Русия. Работя по тях с близки за мен хора. Човек би трябвало да се развива. Дадох си сметка, че изкарах доста време във футбола. Затова и се впускам в тези нови инициативи. Повтарям, че са извънредно съществени. Може от време на време да изискват ангажираност по през целия ден. Естествено, няма какво да укривам, те са свързани с проекти за добра финансова възвращаемост. Въпреки че все още съм спокоен в това отношение с помощта на футбола. Именно това успокоение и необремененост обаче ми дават свободата да се развъртвам в други насоки.

Все отново имаше ли оферти, откакто стана ясно, че си свободен сътрудник?

- Да, обадиха ми се от 3-4 клуба, съветски. Имаше и от Висшата лига. Аз съм сигурен, че Оренбург ще се върне в нея за идващия сезон. Като го няма към този момент удоволствието обаче, няма смисъл. Винаги съм играл със пристрастеност. Няма я. Аз и през лятото получих оферти. И от европейски шампионати, а и от другаде.

 Оренбург изненада неприятно Благой Георгиев
Оренбург изненада неприятно Благой Георгиев

Руският отбор освободи българина

Да ида да играя в Китай или някъде другаде? Не, това не е за мен А и може би споделих прекомерно малко за фамилията. Не че съм привикнал да приказвам доста за него. Дълги години то стои на назад във времето поради футбола. Сега ще поправя това нещо. Искам да се отдам на околните си и да извозвам колкото се може повече време с тях.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР