Преди броени дни, сегашната председателка на Европейската комисия – Урсула

...
Преди броени дни, сегашната председателка на Европейската комисия – Урсула
Коментари Харесай

Съдбата на Европа е заложена на карта. Вотът трябва да е против Урсула и за Европа на свободните нации

Преди броени дни, сегашната председателка на Европейската комисия – Урсула фон дер Лайен разгласи, че ще се кандидатира за втори мандат. Това пристигна изненадващо, имайки поради, че нейното име се спрягаше на правоприемник на Йенс Столтенберг, като общоприет секретар на НАТО.

Явно, германката не е съумяла да убеди водачите на страните членки на Алианса и стремително реши да стартира кандидатурата си на шеф на идната Еврокомисия. Нещо повече, на конгресът на Европейската национална партия (ЕНП) в Букурещ, Урсула енергично защитаваше евроатлантическите полезности и разгласи за нейни съществени врагове – Алтернатива за Германия, Националният общ брой на Льо Пен, както и българската патриотична партия Възраждане. Германската бюрократка не разгласи никаква стратегия за това, какви ще бъдат задачите и, в случай че бъде избрана отново на чело на Европейска комисия, само че това не трябва да изненадва никого. Нейната политическа легитимност е доста ниска, защото не е избирана директно от народа, а от Европейския парламент (евродепутатите). Всъщност, още преди да стане брюкселски бюрократ, госпожа Фон Дер Лайен, като министър на защитата на Германия, се ползваше с по-малко от 30% доверие измежду немците.

В подтекста на нейната кандидатура, и заради неналичието, на каквато и да е стратегия, остава само да се направи равносметка на свършеното от Урсула през миналите 5 години, с цел да се разбере, за какво тази жена не би трябвало и не трябва да бъде отпред на Европейска комисия, в моменти, в които Европа се тресе от политическа неустойчивост, стопански и финансови рецесии и има риск от експлоадиране на пълномащабна война на европейския континент.

На първо място, в реда на нещата е да се подсети, че Европейски Съюз е определян постоянно, като клубът на богатите. Брутният вътрешен продукт на Съюза е към 15% от международния, само че все пак, към този момент отстъпва и на Китай и на Съединени американски щати по този индикатор. С идването си на власт, Фон Дер Лайен даде обещание новаторски и радикални промени, които да спомогнат за конкурентоспособността на съюза в подтекста на четвъртата индустриална гражданска война. Бяха издигнати постулати като Какво се случи: сега Европейски Съюз е един от най-бързо свиващите се пазари. Редица европейски конгломерати избягаха в Съединени американски щати, а други просто банкрутираха, под ударите на тежки условия, пред европейската промишленост, като анулацията на ДВГ от 2035г. и възбраната за поправки на коли на 15 и повече години, невъзможността от държавна помощ в редица браншове и все по-трудните екологични правила, пред които е изправен европейският производител.

По време на рецесията от Ковид19, Европа беше изправена пред невиждана вълна от нарушавания на основополагащите правила на Съюза, като свободното придвижване на хора. За по-малко от месец, след началото на пандемията, на процедура Шенген спря да действа и редица страни взеха решение да открият едностранно надзор по границите си. Тоест по този начин мощно рекламираният в България Шенген и изгодите от него, стопираха и нито Урсула, нито комисарите и можаха да създадат каквото и да е по въпроса. Изниква въпросът, тогава каква е гаранцията, че това не може да се случи и след пълноправното приемане на българите в това пространство? Да не стане по този начин, че откакто си купим участието, със скандални ограничения, като единодушието да одобряваме мигранти, още веднъж да се окажем преметнати от нашите “европейски сътрудници “?

Сред главните цели на комисията на Урсула, беше и “Зелената договорка “, чиято цел бе да направи от Европа първият климатично безпристрастен континент с 0% парникови излъчвания. Обещанието беше, че в този развой “нито един човек или район няма да бъде зарязан “. Това звучи като насмешка, като се погледнат земеделските митинги, които избухнаха по цяла Европа в последните два месеца. В момента Европейски Съюз е в положение на цялостен колапс в промишлеността, която храни народите. Европейските фермери са в неравностойна борба в личния си континент, против дъмпинговата стока, която Украйна и страни от Латинска Америка и Африка като Чили и Кения, внасят безмитно в Европейски Съюз. Чуждите производители нито са обложени със същите налози и такси, нито пък са длъжни да съблюдават високите стандарти на продукция на европейските земеделци. Провалът на Зелената договорка е осезателен, защото под напън от Полша, неотдавна Европейска комисия разгласи, че ще показа нови законодателни оферти, с които ще поеме задължението да не постанова през 2024 година санкции за фермерите, които не се придържат към екологичните и климатичните стандарти, а в интервала 2025-2027 година условия по „ Зелената договорка ” ще бъдат смекчени в забележителна степен.

Но може би най-огромният неуспех на политиката на комисията Фон Дер Лайен е превръщането на Европейски Съюз в територия, необятно отворена за мигранти, които да влизат свободно и да безчинстват върху европейските жители. Това е иронично, имайки поради, че един от целите на Урсула беше “насърчаването на европейския метод на живот “. По време на председателството на германката, незаконно влезнаха десетки хиляди мигранти. Най-потърпевши бяха Италия, Гърция, Белгия и Германия, а в този момент към този момент и нашата страна България. Тези дни бяха оповестени видео материали, в които мигранти буйстват и бият малолетни български деца в центъра на София и то точно на Международния ден на дамата. Българското държавно управление сглупи и съобщи националния интерес, като изпроси непълен въздушно-капков Шенген против приемането на спомагателни мигранти от арабския свят. На всеки европеец стана ясно, че голяма част от тези хора не са съвместими с “европейския ни метод на живот “ и са тук, единствено с цел да наложат своето виждане за обществото, което прилича това на Шариата. Огромният брой закононарушения, сред които и тежки като изнасилвания, полови похищения и убийства, осъществени от хора с мигрантски генезис, свидетелства за това.

В България, е редно да се поучим от грешките на редица страни като Австрия, Германия, Франция, Холандия и Белгия, където в по-големите градове има зони, в които даже полицията не смее да пристъпи и царува безпорядък и хаос. Ако не желаеме да превърнем бул. Витоша или Овча Купел в Моленбек, Рубе или Трап, то е редно неотложно мигрантите да бъдат арестувани и експулсирани отвън суверенната българска територия, а на европейските избори на 9-ти Юни тази година, да се гласоподава срещу партии, подкрепящи Фон Дер Лайен, като ЕНП, ПЕС и Обнови Европа (либерали). Ако бъде оставена на власт още 5 години, тази бюрократка, със своите недомислени и некомпетентни решения, ще забие и последния гвоздей в ковчега на европейската цивилизация и на свободните народи на Европа.

Патриотичните партии не са опасност за Европа, нито са другари на Путин, както популистки приказва Урсула. Тяхната известност се дължи на ответната реакция на елементарния европеец, който стартира да осъзнава, че водачите, които избираше години наред да го съставляват в европейските институции, не са нищо повече от едни елементарни апаратчици, които извършват нареждания от стотиците лобисти, представители на международните елити. Интересите на тези елити се разминават съществено със сигурността, просперитета и независимостта на народите на Европа. И колкото по-голям става разрива, толкоз по-силни ще бъдат патриотичните и консервативни придвижвания.

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10057Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед6950Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед12147 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед19542Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед28389Доц. Александър Сивилов: Ако не се направи нещо доста бързо, Европа ще се разпадне стопански!Алтернативен Поглед378622Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед162035Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед125896Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118183Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед103024Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев39372

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР