Преди броени дни бе учредено Сдружение с нестопанска цел "Местна

...
Преди броени дни бе учредено Сдружение с нестопанска цел "Местна
Коментари Харесай

Учредиха Местна инициативна рибарска група Бургас - Камено

Преди броени дни бе учредено Сдружение с нестопанска цел "Местна инициативна рибарска група Бургас - Камено ". Неговата цел е да се създаде тактика за развиване на обичайния за района бранш "Рибарство ". В обсега на самодейността попадат следните територии - к-с "Меден рудник ", кв. "Крайморие ", Рибарско населено място "Ченгене скеле ", кв. "Победа ", кв. "Акации ", с. Маринка, с. Извор, с. Твърдица, с. Димчево, както и всички обитаеми места в община Камено. С готовата тактика могат в близко бъдеще да бъдат аргументирани и предпазени разнородни планове в поддръжка на рибарската общественост.

Общините Бургас и Камено разчитат доста на учредителите, измежду които има представители на бизнеса и цивилен сдружения, както и на инициативни поданици на изброените обитаеми места, да предложат забавни, само че действителни за реализиране хрумвания.

След това те ще бъдат "облечени " в съответната планова форма, с цел да се обезпечи европейско финансиране за ремонт и съоръжение на лодки, туристически действия и развъждане на аквакултури, да вземем за пример.

Учредяването на сдружението стана факт след подписано съглашение за партньорство сред Община Бургас, Община Камено и локални представители на стопанския и неправителствен бранш, настоящи на обособената територия в осъществяване на план №BG14MFOP001-4.001-0013 "Създаване на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ на територията на община Бургас и община Камено " по Програма за морско дело и риболовство 2014 - 2020 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР